Koncerti

Povratak u realnost uz Psihomodo pop pod nikada digitalnijim nebom

photo: Psihomodo pop Klub Attack, credit: Filip Bušić

Povratak u realnost uz Psihomodo pop pod nikada digitalnijim nebom

Klasik je klasik. A Psihomodo pop je klasik. Uvijek dobar, uvijek zabavan.

Svojevrsna sigurna zona u doba nesigurnosti koja uz dozu nostalgije uvijek zvuči svježe, poletno i živo. Dvorište Medike vjerojatno nikada nije bilo veselije, ispunjeno sreće benda što je ponovno na pozornici i publike koja je jedva dočekala plesati u ritmu njihovih bezvremenskih hitova. 

Zanimljivi su koncerti ovih dana. Nevjerojatnu energiju nose izvođači žedni svirke, a kada je to samo nadogradnja na energetski standard koji Psihomodo pop ima na svakom nastupu uživo, onda to postaje jedan uistinu zanimljiv spoj. 

 

foto: Psihomodo pop, credit: Filip Bušić

 

U doba digitalnog, pod nebom koje nikada nije bilo digitalnije, glazba je ipak jedan od rijetkih segmenata ljudskog života koje je nemoguće u potpunosti digitalizirati. A njihov aktualni album objavljen u studenom 2019. kao da je ironičan simbol bizarnosti kojom smo trenutno okruženi dok pjesme s istog uživo djeluju uvjerljivo, rame uz rame dobrim, starim hitovima koji su formirali generacije. Djeluje to kao kompaktna cjelina koja odolijeva duhu vremena, koju je nemoguće utišati.

Prašili su puna dva sata. Zbog ograničenog kapaciteta, bila je to intimnija atmosfera uz puno manje publike nego što smo na njihovim koncertima navikli. Distanca nije bila prepreka dobre zabave, a uz pokoju šalu i pošalicu gospodina Gopca večer je bila pravi povratak na staro, u sigurnu zonu dobre, stare prošlosti i normalno normalnog kakvo treba biti i kakvo će, nadamo se, što prije ponovno biti.

 

foto: Psihomodo pop, credit: Filip Bušić

 

Psihići su nezaustavljivi, prepuni adrenalina i pozitivne energije, što publika oduvijek prepoznaje i cijeni. Tako je bilo i sinoć, refreni "Ja volim samo sebe" ili "Fride" čuli su se puno dalje od samog prostora Medike, a oni su iskoristili svaku sekundu raspoloživog termina da naprave uistinu specifičan koncert kojeg će svi jako dugo pamtiti. 

Zvuk je također bio iznenađujuće dobar, taman da se pravilno upije svaki segment njihovog stvaralaštva i da se istinski uživa u kombinaciji kvalitetnog muziciranja i živopisnog performansa.

Jedino ovako ima smisla. Pod punim mjesecom koji će, nadamo se, donijeti neka bolja vremena.

 

Galeriju fotografija s koncerta pogledajte OVDJE.