Specijal

Kako je nastala...

Kako je nastala... "Castaway" (Slow Motion Suicide)

Prije godinu dana, 5. listopada 2016. objavljena je pjesma "Castaway" grupe Slow Motion Suicide. U samo godinu dana ovaj se bend od potpunih anonimaca vinuo u sam vrh mladih rock bendova regionalne glazbene scene. Njihov je rad prepoznala publika i kritika, a pjesma se zavrtila u domaćem radijskom eteru. Večeras sviraju u Sinju (6.10. - klub Play), sutra u Kninu (7.10. - klub A3), a 12. listopada u zagrebačkom Vintage Industrial Baru. Njihove avanture možete pratiti na službenom Instagram profilu Sound Reporta kojeg ovaj vikend preuzimaju. Prije toga, otkrili su nam kako je nastala pjesma "Castaway" otkrijte u nastavku.

"Castaway" je nastao u periodu prije par godina kada nisam znao zapravo kojim putem glazbeno krenuti i jedna od prvih stvari koje sam napisao. Kod mene nema pravila kako nastaje kostur pjesme, ali u ovom slučaju je najprije nastala glazba pa onda tek stihovi. S obzirom na to da sam onda još tražio gdje i kako krenuti, počeo sam eksperimentirati s drugim i otvorenim štimovima koji nisu tako često zastupljeni u modernoj rock glazbi i to eksperimentiranje me dovelo do zvuka koji zvuči kao da plutaš na otvorenom moru. Sigurno jako puno ljudi tako doživljava glazbu, da te može odvesti na druga mjesta i prikazati određene vizuale makar nisi tamo.

To plutanje mi je dalo smjer za "Castaway" koja mi je poetski uvijek bila sinonim za fizičku ili psihičku izgubljenost. Može biti pretenciozno i dosadno, znam, ali poveži to s ondašnjim stanjem u glavi koje nije bilo bajno i uglavnom su stihovi izlazili iz bijede, tuge i frustracije. To razdoblje je trajalo baš predugo i odlučio sam da je najbolja osveta napisati tipičnu pop stvar. Ono što je započelo kao klasična pjesma ljubavi i čežnje završila je klišejem. Obično sam poprilično pedantan po pitanju stihova, ali ovo je nešto drugo. "I wrote your name on the palm of my hand just to wash it away"? Ne, ozbiljno, tko još piše ovakva sranja?