Nag-radne

Osvoji upad za koncert britanskog benda Field Studies - objavljeni pobjednici

Osvoji upad za koncert britanskog benda Field Studies - objavljeni pobjednici

Dijelimo 2x1 upad za koncert Field Studies i Acrhomatic Attic u KSET-u koji će se održati u četvrtak, 4. veljače.

Dijelimo 2 x1 upad na koncert. Da bi ste sudjelovali u nagradnoj potrebno je: "lajkati" Sound Report na Facebooku, ukoliko niste, i ondje nam u inbox poslati poruku sadržaja: "Field Studies NI" uz vaše puno ime i prezime. Također podijelite ovaj članak na svome Facebook zidu i postavite vidljivost na javno! Nagradna traje do četvrtka, 4.veljače u 12 sati, nakon čega ćemo nasumce izvući pobjednike i javiti im. Sretno!

Marina Cvetković i Ivan Lulić su osvojili po jedan upad na nagradnoj

Nakon Inge Copeland i Gazzele Twin, KSET u četvrtak, 4.2., dovodi još jednog britanskog izvođača. Riječ je o Field Studies, predvodnicima novog vala britanskih mladih bendova. Zvuk im se može najjednostavnije opisati kao ambijentalni alt-post rock, utemeljen na bendovima poput Mogwai, The National, Radiohead i Sigur Rós. Ipak Field Studies je na dobrim temeljima izgradio svoj prepoznatljiv, iznimno atmosferičan izričaj što ih je dovelo na Glastonbury festival prošle godine. Uz iznimnu glazbu ovaj bend krasi i odličan scenski nastup.

Field Studies imaju izdan jedan EP imena Celestial, a pri kraju je i prvi album kojeg najavljuje single praćen spotom "Fear On The Rise". Kratku stanku od snimanja iskoristit će za nastup u KSET-u i na MENT festivalu u Ljubljani.

Britancima se priključuju fenomenalni Achromatic Attic predvođeni karizmatičnim Dinom Seferovićem. Dečki su već svirali turneju po Njemačkoj, nastupali u Engleskoj, na INmusicu i otvarali za Manu Chao. Muzika koju sviraju utemeljena je na mnogim britanskim bendovima, a žanrovski bi se mogla opisati kao alt-garage rock. Achromattic Attic dosta rijetko svira pa se ovaj nastup ne smije propustiti.

Dečki imaju izdana 2 EP-a: "Glassy Sweeper" i "Wondering Why!"  kojima su skupili brojne pohvale domaćih, ali i stranih glazbenih kritičara. Acrhomatic Attic planira snimiti i 3. EP čime bi zaokružili svoj dosadašnji opus, a najavili su ga pjesmom "It's Been A While".

Vrata se otvaraju u 20h. Karte po pretprodajnoj cijeni od 20 kn kreću u prodaju 28.1. Mogu se kupiti na šanku KSET-a, dok će na ulazu karta koštati 30 kn. 
Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).
 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni