Vije-sti

Dječak iz vode u Retru

Dječak iz vode u Retru

U srijedu, 28. siječnja u Retro Caffeu u Zagrebu, u sklopu programa Free Stage, nastupiti će kantautorski duo Dječak iz vode.

djedak iz vode2 Za sve fanove Dječaka iz vode ovaj koncert je pravo veselje i jedinstvena prilika ćuti i vidjeti uživo izvedbu cijelog albuma „Pamučni svijet“ od početka do kraja, a sve to u intimnom cabaret ugođaju Retro podruma - na stageu sofa, električna gitara i omiljeni duo.  Za Edina Džambića, koji je kreativna sila u duetu, kritika govori kako je karika koja nedostaje između Goribora i Damira Avdića, a zbog hiperprodukcije redovito ga uspoređuju sa Štulićem. U svojoj biografiji napisao je:

„Razvod braka, gubitak oca, težak život i noćne smjene dale su mi povod da uradim nešto kako bih sebe spasio od ludila i vremena u kojem živim. Imao sam dvije opcije: da potražim Boga ili da se počnem baviti muzikom. Izabrao sam ovu drugu. "

2009. godine nabavio je gitaru i opremu za snimanje te je u maloj sobici na adresi Omerovića 5 počelo stvaranje pjesama. Do 2011. snimio je oko 300 pjesama, ali nije htio objaviti sve, pa je od tih 300 izabrao 98 i objavio svoj prvi album „Srce muda i pez bombone“ za izdavačku kuću Slušaj Najglasnije.

Album Pamučni svijet kojeg će u cijelosti izvesti u Retru sadrži 70 pjesama, i u trajanju je od 3 sata i 15 min.

„Dječak iz vode će bez ikakve sumnje jednom biti otkriven i podržan od globalne scene kao jedan od najautentičnijih predstavnika muslimanske rock populacije s ovih prostora. Totalni je rocker, punker, psihodelik, inteligentan poeta i sve ostalo 'naj', samo još uvijek nije prihvaćen i prepoznat kao esencija društva“ – Terapija.net

Početak koncerta je u 21 sat, a upad je besplatan.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni