Nag-radne

Osvoji ulaznicu za Garage blues koncert: Harp Explosion i Marko & Darko

Osvoji ulaznicu za Garage blues koncert: Harp Explosion i Marko & Darko

U nedjelju, 14.06. u Močvari će se održati garage blues koncert na kojem će nastupiti one man band Harp Explosion te dvojac Marko i Darko.

Nagradna igra: Djelimo 2x1 upad za koncert!
Da bi ste igrali lajkajte Sound Report na Facebooku te nam pošaljite poruku "garage blues koncert" uz vaše puno ime, prezime i mail adresu do petka 12.06. u 16 sati. Nakon toga odabrati ćemo nasumce dva pobjednika ili pobjednice te ih proglasiti ovdje i obavjestiti.

-

Blues - već sam spomen ovog žanra mnoge će asocirati na dosadu: nekakvi dugokosi bijeli tipovi nadmeću se u kilavim gitarskim solažama, imitirajući svoje uzore - druge dosadne bijele tipove, koji su pak sve krivo shvatili dok su pokušavali imitirati neponovljive crne bluesere iz prve polovice prošlog stoljeća. I tako je stvar otišla u krivom smjeru. A blues bi u svojoj srži trebao biti sasvim nešto drugo - tuga, veselje i sve emocije između, kanalizirane u primitivni praiskonski krik prkosa... Zapravo, u bjelačkoj glazbi osnovnoj ideji bluesa puno je bliži punk nego takozvani "blues-rock", što zadnjih 20-ak godina dokazuju razni bendovi koji pokušavaju ispraviti povijesnu stranputicu i ponovo pronaći put u srce bluesa kroz nove, prljavije i direktnije interpretacije. Od Goriesa i Jon Spencera u 90-ima, preko Bob Loga, do današnjih Left Lane Cruiser i sličnih. Dva nimalo dosadna izvođača iz naših krajeva, koji se uklapaju baš u taj krug bandova, večeras će nas zašamarati svojom vizijom bluesa i podariti nam pritom osjećaj kao da se nalazimo u zadnjem juke-jointu negdje na jugu, obnevidjeli od isparavanja i ritma.

Izvanredan usnoharmonikaš Iggy - Harp Explosion (odnedavno i u stalnoj postavi Disciplin A Kitchme) na zanimljiv i efektan način spaja tradicionalno s modernim, gdje je s jedne strane usna harmonika i modulirani vokal, a s druge digitalni efekti, loopovi i ritmovi. Rezultat je kvrgavi, džunglasti zvuk u kojem primitivni blues tonovi odlaze u šetnju današnjim post-industrijskim okolišem i stječu nove prijatelje u vidu mutiranih elektronskih šumova.

Dvojac Marko & Darko su zadnjih godinu dana jedna od najvećih zagrebačkih klupskih atrakcija. Ovaj već lagano kultni garage-blues duo je karijeru započeo s obradama R.L. Burnsidea i sličnih Mississipi hill country blues klasika, da bi danas njihovim repertoarom dominirao gomilom vlastitih stvari na tromeđi garaže, bluesa i punka. Jedini band na sceni koji može svirati i po nekoliko sati a da pritom nimalo ne dosadi, svojim hipnotičkim nastupima jednostavno tjeraju čovjeka da izbaci unutarnje demone kroz ples, stompanje i neartikuliranu viku.

Vrata kluba otvaraju se u 21 sat, a koncert počinje u 21:30. Upad je 20kn na ulazu u klub

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni