Vije-sti

Psihodelično punk rifljanje u Močvari uz Go!Zillu

Psihodelično punk rifljanje u Močvari uz Go!Zillu

Talijanske psihodelične punkere Go!Zilla žanrovski smještaju taman negdje između Black Lipsa i Black Sabbatha. U srijedu, 15. ožujka nastupiti će u klubu Močvara, a kao predgrupa rasturit će vas nabrijani underground duo Marko i Darko.

Što je ovo? Kompjuterski program svira u Beat Cityju?! Band koji se zove isto kao kompjuterski program? Neobično. Koja su moguća objašnjenja? U trenutku osnivanja banda članovi nisu imali internet, pa nisu znali da je njihovo vrckasto ime desetak godina prije već iskoristio američki programer za svoj software za ubrzavanje downloada? Članovi banda toliko vole spomenuti software da su se odlučili nazvati po njemu? Kako god, jedini način za saznati odgovor na ovo pitanje je doći na koncert i pitati ih!

Inače, Go!Zilla se ubrajaju među tvrđe europske predstavnike novog vala psihodeličnog punka, a sklonost ka teškim riffovima smješta ih negdje između Black Lipsa i Black Sabbatha. Kao i većina bandova iz te domene, već su se jednom zatekli u Zagrebu, prije tri godine. Tada su svi rekli: "U, koji odličan band!", a kako su Go!Zilla u međuvremenu izdali još par albuma i odradili brdo turneja po Europi, Americi i Meksiku, te u skladu s time postali i puno bolji, tako će i reakcije publike ovog puta biti još luđe.

Nakon višemjesečne turneje po zagrebačkim klubovima i prostorijama za probe, Marko i Darko se vraćaju u topli Močvarni zagrljaj kao predgrupa. Nešto se šuška da bi mogli odsvirati i koju stvar s budućeg trećeg albuma! Ako mislite da gitara i bas u blues-rock kombinaciji zvuči šuplje, niste još osjetili surovu snagu kojom ovaj dvojac barata na koncertima.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni