Koncerti

YĪN YĪN u rasprodanoj Močvari

photo: YĪN YĪN, credit: Ana Rukavina

YĪN YĪN u rasprodanoj Močvari

Jučer su pred punom Močvarom nastupali odlično raspoloženi Nizozemci YĪN YĪN!

Već su rasprodali koncerte na turneji na kojoj promoviraju zadnji album ''Mount Matsu'', bruje svi o njima pa me zaista zanimalo oko čega je hajp jer ih nisam imala priliku gledati kada su prvi puta nastupali u Zagrebu. Slušajući njihovu glazbu čine mi se kao jedan od bendova koji se stvoreni za live nastup i jučer su to itekako potvrdili svojim energičnim i veselim nastupom.

Nakon predgrupe Planet Opal na pozornicu izlaze 4 nasmijana dečka iz grupe YĪN YĪN. Obučeni u ''mandure', simpatična radna odijela koja odražavaju njihovu glazbu i energiju primaju se instrumenata i počinje eksplozija zvukova.

IMG-20240307-WA0000 

Nakon prvih taktova imam dojam kao da nisam više u Zagrebu u 2024. godini nego možda u Njemačkoj 70-ih otkrivam krautrock a ujedno mi je netko dao ploču thai-funka i u sve to umiješao malo uvrnutog japanskog psihodeličnog disca i baš mi je dobro.

Osim što su talentirani i sjajno sviraju dečki su apsolutno uživali nastupajući. Činilo se kao da su doma. Dugo nisam vidjela tako spontani nastup i lijepu interakciju s publikom.

Vrhunac je bila zadnja pjesma tijekom koje su se osim predgrupe na pozornici pridružila prva dva reda oduševljene i rasplesane publike.

Nakon bisa, grljenja s publikom i velikog pljeska dečki su jedva sišli s pozornice i završili jedno odlično psihodelično-disco-funk putovanje.