Koncerti

Psihomodo pop Unpljugd: Premda ištekana, Ramona je mala i nabrijana

Psihomodo pop Unpljugd: Premda ištekana, Ramona je mala i nabrijana

Unpljugd izdanje Psihomodo popa. Benda koji nekako iznova i iznova može biti jednako zabavan, sada na još boljoj razini.

Psihomodo pop - Unpljugdfoto: Psihomodo pop, credit: Filip Bušić

Iza njih samo poznata kulisa Vintage Industrial Bara, na nešto manju binu nego u Gavelli uspješno se ugurala i brass sekcija i Napalm Djevice. Glazbena kvaliteta ovog koncerta postala je neupitna. Kompaktnost glazbenika, "domaćih" i "gostujućih" bila je izuzetno važna. Pankerskog duha nije nedostajalo, uživalo se u svirci. Dodajući pozitivne vibre koje su dolazile i iz publike, pitaš se: "Što je Unpljugd zapravo?". Još jedna u nizu veselica Psihomodo popa, koja baca nešto drugačije svjetlo na glazbeno stvaralaštvo benda. Distorzije nije nedostajalo, svoj karakter mogu izraziti na razne načine. Očito nije do instrumenata, nije do aranžmana, stvar je isključivo u ljudima i njihovoj energiji. Zato i funkcionira. Provjerena formula najvećih hitova u nešto drugačijem aranžmanu. Dobro funkcioniraju i hitovi novijeg doba "Donna", "Bejbi", ali i najnoviji "Sve će biti uredu" kojeg su ostavili za sam kraj.

Psihomodo pop - Unpljugdfoto: Psihomodo pop, credit: Filip Bušić

Dvorana je bila u potpunosti ispunjena, uistinu se bilo teško progurati bliže bini kroz gomilu koja je ozbiljno pratila program. Ozbiljno je tresla guzovima na svaki riff, jer drugačije ovaj bend nije moguće pratiti. I to je najfascinantnije. Ne može se ostati ravnodušan, koliko god se trudio. Naravno da su atmosferu do usijanja dijelom nabrijali puhaći, ali i nova generacija Napalm Djevica. Na kraju priče, bend je taj koji nakon svih godina karijere jednako dobro funkcionira na bini.

Uz sve standardne koncerte Psihomodo popa na kojima se nađeš tijekom godine, jedno Unpljugd izdanje moglo bi bez problema postati sastavni dio godišnjeg repertoara. Jer mala Ramona još uvijek žari i pali, još se nije ofucala.

Galeriju fotografija s koncerta možete pregledati OVDJE.