Koncerti

Kultur Shock – standardno, ali opet šokantno

Kultur Shock – standardno, ali opet šokantno

Kultur Shock simbol je za beskompromisno energični nastup i uvijek rado viđene zagrebačke goste.

foto: Kultur Shock, credit: Marko Šolić

Povod druženju bio je novi album “D.R.E.A.M.” koji je jednako uzbudljiv kao i čitav dosadašnji repertoar koji redovito predstavljaju diljem svijeta.

Iako je nedjelja navečer, pohvalno je da je šou počeo nešto ranije nego uobičajeno, no jednom kada ova ekipa stane na pozornicu, vrijeme, buduće obaveze i sav vanjski svijet postane u potpunosti nebitan. Živi se u trenutku, divljački proživljava svaki udarac bubnja koji je samo baza na koju se nadograđuju i isprepliću distorzirani riffovi te prepoznatljive etno melodije koje nikog ne ostavljaju ravnodušnim.

Energija Kultur Shocka toliko je zarazna da već nakon prvih nekoliko taktova nastaje potpuni kaos, publiku I bend u trenutku prima neopisivo ludilo koje ne prestaje do samog kraja. Glazbena kemija koja vlada među ekipom na pozornici neopisiva je, međusobno razumijevanje uz fluidno ostvarivanje zajedničke glazbene vizije, istovremeno unoseći vlastite osobnosti kao individualaca ostavlja otvoreno pitanje, kako to da ovaj bend u svijetu ne nastupa pred puno većim publikama, jer to zasigurno zaslužuje. Multiinstrumentalisti koji su doslovno protresli Vintage Industrial Bar odlučili su se neprekidno fokusirati isključivo na svirku, rijetko uzimajući predah između pjesama.

foto: Kultur Shock, credit: Marko Šolić

Novi album zvuči čvrsto, inspiracije na Balkanu im očito ne nedostaje, no opjevane situacije svakako se mogu bez problema preslikati i na ostatak svijeta.

Uz snažne poruke i nekoliko najvećih hitova na koje je publika u potpunosti izgubila svaku vrstu samokontrole, zaključili su još jedan koncertni tjedan proljetne sezone.

Nikada dosta Kultur Shocka.