Koncerti

 Edo Maajka u Vintage Industrialu – Moćno!

photo: Edo Maajka, credit: Filip Bušić

Edo Maajka u Vintage Industrialu – Moćno!

Na krilima uspješnog prošlogodišnjeg albuma “Moćno” za koji je nagrađen i Porinom u kategoriji najboljeg hip-hop albuma, Edo Maajka u četvrtak je napunio Vintage Industrial Bar i još jednom potvrdio da i dalje treba slušati mater!

Mnogi kažu da je Edo Maajka jedno od, ako ne i najveće hip-hop ime regije, a iz albuma u album svima koji ga za takvu titulu “optužuju” pokazuje da su u pravu. Jedan je Edo.

Za Edu je ovo bio koncertno dinamičan tjedan jer je u utorak i srijedu nastupio uz Pipse tijekom njihovog petodnevnog pohoda na Sax!, a četvrtak je bio rezerviran za njegov samostalni koncert u Vintageu. Vintage Industrial Bar odlično je mjesto za Edin koncert, Vintage dobro stoji Edi i Edo dobro stoji Vintageu. Prostor je dobro sjeo i Edinoj publici koja je ispunila klub, željna poštene doze hip-hopa.

edo-maajka-vintage-Ⓒ-Filip-Bušić-November 09, 2023-0B5A1055-Enhanced-NR

Edo je u Vintageu ovog puta nastupio u DJ varijanti, a za pultom je naravno bio Oli Do Bolli. Edo uvijek zvuči dobro, bio uz pratnju ful benda ili DJ-a, zvučao bi dobro i a-capella. Nema što ne prolazi. Atmosfera u Vintageu bila je sjajna, a takva je i svakog puta na njegovim koncertima. Svi već znamo da Edo ima ono nešto posebno, od rašpe u glasu do flowa kojim se lavina rima kotrlja niz beatove i zarazne energije koja se preslikava na publiku, ali svaki novi susret jednako je uzbudljiv kao i onaj prethodni. Tog čovjeka je jednostavno nevjerojatan gušt slušati. Naravno, na odmet nisu ni hitovi, a Edo se može pohvaliti s već ozbiljnim brojem.

edo-maajka-vintage-Ⓒ-Filip-Bušić-November 09, 2023-0B5A0954-Enhanced-NR

Na setlisti su se tako našle “Prikaze”, “Bomba”, “Pržiiiii”, “Jesmol' sami”, “Saletova osveta”... A svaku od podebljeg broja izvedenih pjesama publika je s visoko podignutim rukama u zraku odrepala zajedno s njim, ipak su sve te pjesme već odavno kult.

edo-maajka-vintage-Ⓒ-Filip-Bušić-November 09, 2023-0B5A1071-Enhanced-NR

Edo Maajka izvođač je koji od samih početaka karijere u svojim tekstovima progovara o svemu bez cenzure, sviđalo se nekome ili ne. Neke od njegovih pjesama direktno grebu u utrobu društvenih, političkih, ali i osobnih previranja na brutalno iskren i autentičan način zbog kojeg se toliki broj pojedinaca s njima toliko lako povezuje već desetljećima. Nalazimo se u po mnogočemu izazovnim vremenima koja stvaraju ogromne količine nezadovoljstva, frustracija i plejade negativnih emocija, stoga ne čudi da pjesme težih tematika sjedaju još jače. U Vintageu se tako s posebnim žarom orilo “No pasaran”, “Jebo vladu” i “Mater vam jebem”, sve redom, nažalost, prelako primjenjive na danas kao što su bile i na jučer. No, s Edom nikada nije sve tako sivo i svaki put ima potencijal da ode u plus. Vintage jučer bio prepun “Dobrog Vajba” koji kao i “No sikiriki” podsjeća da se uz malo podešen mindset može lakše nositi i s teškim. Edini koncerti na kraju krajeva čista su ljubav, a Vintage je u četvrtak pulsirao od ljubavi. Jednostavno - moćno.

Mirta Klarić
Mirta Klarić

Urednica odjela razvoja, produkcije i realizacije zabavnog sadrzaja