Vije-sti

Doomtown u Attack dovodi portlandski PMS 84 i pariški Rixe

Doomtown u Attack dovodi portlandski PMS 84 i pariški Rixe

Nakon podužeg zimskog mirovanja iskorištenog za unošenje kalorija, Doomtown records u AKC Attacku rade novu gigčinu! Zadnji gig u njihovoj organizaciji iznadprosječno toplog mjeseca studenog bio je Uranium Club, opisan od strane jednog glazbenog kritičara sada već propale hrvatske verzije magazina Rolling Stone kao - "najbolje što se dogodilo domaćem klupskom programu u 2016." No da ne duljimo previše i pređemo na ono bitno - svima vama koji razmišljate o iskorištavanju produženog vikenda odlaskom van grada preporučujemo da to NE RADITE jer na stageu pod nabrijanim lightom Attacka 16.4. zabit će se slijedeći bendovi,

PMS 84 (Portland)
Zagrebom je prošao pozamašan broj bendova iz Portlanda različitih žanrovskih i podžanrovskih opredjeljenja, no niti jedan nije pokazivao tolike simpatije prema britanskom 82 punku kao PMS 84. U tri godine postojanja i gigovanja po kojekakvim rupčagama, uspjeli su i snimiti dobro prihvaćeni demo tejp i dva singla, a za europsku turneju pripremili su osam novih pjesama za 12" koji izlazi za španjolski Discos Enfermos records. 
Ozbiljna preporuka ljubiteljima G.B.H-a i Partisansa s izraženim afinitetima za poganje sa zgužvanom plastičnom bocom bambusa.

RIXE (Pariz)
Nastali su 2015. godine pod dirigentskom palicom Maximea, simpatičnog mladića i gitariste Youth Avoidersa, benda kojeg ste imali prilike provjeriti uživo prije par godina u Grey Roomu i koji će se ponovno ukazati u Agramu krajem petog mjeseca. Spomenuti mladić se u Youth Avoidersima odiješio gitarske dužnosti, zasjeo za bubanj i pokrenuo novi bend s dva ćelavca-tregeraša što se smucaju po francuskim Oi! bendovima poput Lions Law, Hard Times i Atlantes.

Nakon izbacivanja prvog singla "Coups & Blessures", bend munjevito postaje popularan kako kod mladih i starih panksa, tako i među ljudetinama koje zapravo uopće ne mirišu oi pankčinu kao takvu. Ta činjenica u principu uopće ne izaziva preveliko čuđenje, jer uz sve te pop strukturirane, nevjerojatno catchy i himnične pjesme gdje sva tri člana jednoglasno urlaju, vrlo teško je ostati ravnodušan. 

Iza sebe imaju tri singla na La Vida Es Un Mus recordsu, pozamašan broj odsviranih koncerata i turneja s obzirom da postoje samo dvije godine, a ovo im je prvo pojavljivanje na ovim prostorima. 

EKE BUBA (Zagreb)
Sirovo garažno punk rešetanje koje je napokon prepoznato i kod domaće publike. Svakim gigom postaju sve ubojitiji, a specijalno za ovu gažu pripremili su i par novih songova.

U.B.T. (Zagreb/Čakovec)
Novi bend sastavljen od vlasnika izdavačke kuće Aftermath tapes i dva mlada nabrijana sjevernjaka. Kako kažu tandrče "overdrive HC thrash", a ovo im je prvo pojavljivanje u Attackovim odajama. Bit će brzi i kratki, stoga dođite na vrijeme.

Prije, između i nakon bendova za slušaonicu su zaduženi: DJ Opušteno i DJ Čoeče.
UPAD: 35 KN / START 22:00

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni