Vije-sti

Damir Šimić Shime predstavlja novi spot i singl

Damir Šimić Shime predstavlja novi spot i singl "Run, Buchepal, RUN!"

Poznati gitarista Damir Šimić Shime predstavlja novi instrumentalni singl "Run, Buchepal, RUN!" koji je sada dobio i svoje video uprizorenje, a nalazi se na nedavno objavljenom albumu "Instru – Me(n)tal Patient".

Energija i dinamika prožete su svakim Shimetovim instrumentalom, a iza svakog se naziva singla krije i priča i poruka koju Shime prenosi glazbom.

"Once upon a time, there was a furious black stallion... He had seen numerous battles... His name was Bucephal! He remains to be the most recognized horse of all times...This song is about him..."  (Damir Šimić Shime)

Shime je publici dobro poznat kao vrhunski gitarista, a svoju karijeru započeo je u Zagrebu.  Vrhunac karijere postiže odlaskom u Sjedinjene Američke Države gdje svoj profesionalni početak obilježava s bendovima "Gloria II" i ITD bend, dok je karijera u Americi obilježena izdanim albumima "The Quest", "Prisoners in Paradise", "Live in Zgb", "Demontratus" i "Tone Addict".

Godine 2006. Damir Šimić Shime osvojio je nagradu Fender za najboljeg gitarista, dok je u svojoj instrumentalističkoj karijeri ostvario zavidne suradnje poput one s Eddijem Van Halenom, Chrisom Impelliterijem, Rudyjem Sarzom, Steveom Lukatherom, Mikeom Terranom i mnogima drugima.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni