Koncerti

Natali Dizdar: Romantična priča iz Tvornice

photo: Natali Dizdar, credit: Filip Bušić

Natali Dizdar: Romantična priča iz Tvornice

Nakon pune dvije godine ponovno sam ušao u Tvornicu. Drago mi je što je to bio baš koncert Natali Dizdar. Zadnji put sam je slušao u Vintageu za Valentinovo 2019. Tom prilikom ostao sam oduševljen njenim glazbenim repertoarom, kao i jednostavnim, nepretencioznim nastupom koji me osvojio na prvu. S obzirom na to da je i ovaj koncert u Tvornici trebao biti za Dan zaljubljenih, ali je odgođen za mjesec dana, veselio sam se ponovnom iskustvu.

Malo prije 21h Natali je izašla pred ugodno popunjenu dvoranu. Vidno dobro raspoložena, možda s malom tremom, otvorila je koncert s meni osobno jednom od njenih najboljih stvari – Nećeš me, zar ne, a nastavila s još jednim hitom Ne reci zauvijek. U prvom dijelu koncerta publika je bila prilično suzdržana, a kao da je i samoj glazbenici trebalo neko vrijeme da se navikne na pozornicu i nas koji smo bili više nego željni dobre svirke uživo. Nakon nešto skromnijeg starta, Natali se opustila, a mi preneseni u romantičnu priču s pjesmama poput Stranac i Dan po dan. Ugodno iznenađenje bilo je i kratko gostovanje Igora Pavlice na trubi, dok je vrhunac večeri zasigurno bio trenutak kada se Darko Rundek – očito neplanirano – popeo na pozornicu i s Natali otpjevao pjesmu čijih je stihova sam autor – Mjesecu je dosadno. Nakon ovoga bilo je više nego očigledno da su obožavatelji došli na svoje. Uslijedili su hitovi Mjesto za jedno i Grijeh na kojima se podjednako ženski i muški dio publike rasplesao i zapjevao.

photo: Natali Dizdar, credit: Filip Bušić

Natali je na koncertu izvela svoj raznolik repertoar – od laganica do plesnog jazza – obuhvativši time sve svoje albume, a čak nas je počastila i s nekoliko singlova koji su nastali u sklopu novog projekta Beti sa članovima grupe Mayales: Bez ljubavi, Vili i Slobodna. Vrijedi spomenuti kako je na setlisti zablistao i njen zadnji singl Kad mislim na to kojeg je publika izvrsno prihvatila.

Glavni dio koncerta završio je pjesmom s njenog prvog albuma Ne daj na koju se mnoštvo parova u žaru plesa, kako kažu i sami stihovi, počelo štipati za obraze. Na bisu je ponovno otpjevala Slobodnu. Iako nisam sklon ponavljanju pjesama na koncertu, u ovom slučaju to je bio šećer za kraj romantične večeri. Potrebno je pohvaliti i dečke iz banda koji su više nego uspješno pratili njene iznimne vokalne sposobnosti.

Nakon nešto manje od dva sata svirke koncert je završio i moram priznati kako sam bio zadovoljan jer su moja očekivanja bila ispunjena. Da zaključimo, unatoč nespretnim pokušajima komunikacije s publikom između pjesama, radi se o vrlo kvalitetnom koncertu.