Albumi

U novu godinu ulazimo sa novim EP-om Natali Dizdar - Blues po kišnim plažama

U novu godinu ulazimo sa novim EP-om Natali Dizdar - Blues po kišnim plažama

Novi EP Natali Dizdar Blues po kišnim plažama objavljen je prošle godine, doživio je premijeru uživo 4. studenog u klubu Kontesa kazališta Komedija i odmah postao hit mnogih radijskih postaja koje su ga spremno uvrstile u svoj redovni glazbeni repertoar.

To potvrđuje, rekla bih, Natalin status glazbene dive sanjarskog glasa koja samozatajno, iz godine u godinu kontinuirano izbacuje najbolje ljubavne balade za sve nas romantičare u duši. EP se sastoji od pet pjesama koje su nastale kao rezultat rada s njezinim dugogodišnjim suradnikom Vladimirom Mirčetom, ujedno i gitaristom benda Mayales. "Kad mislim na to" i "Krug" su dva singla koja se definitivno ističu i odmah ulaze u uho, ali EP donosi još tri dragulja: "Padamo", "Toliko toga" i "Znam da me voliš". Najveća uspješnica "Krug" već je tjednima na HR top 40 najemitiranijih radijskih pjesama i to s pravom jer osvaja dubinom i govori nam o beskrajnom ciklusu životnih iskustava, baš kao što glazba ove pjesme neprestano kruži kroz zvučni prostor. "Krug" postaje simbol univerzalnih tema, čineći je ne samo glazbenim hitom, već i snažnom alegorijom ljudskog putovanja.

Svaka pjesma na EP-ju nosi jedinstveni pečat Natalinog umjetničkog izraza, istražujući teme ljubavi i emocija na dirljiv način koji pogađa srce slušatelja i za mene su savršena pratnja u ovim prvim danima nove godine, kada nakon užurbanosti božićnih praznika, druženja i ludog novogodišnjeg provoda, napokon sjedam u udoban naslonjač pokrivena dekicom i podsvjesno provodim unutrašnji emotivni inventar te skupljam hrabrost za sve izazove koje 2024. donosi pred mene.

Blues po kišnim plažama je glazbeni suputnik u tim introspektivnim trenucima čije čarobne pjesme razumiju moje srce. Za sve koji su propustili predstavljanje EP-ja u Kontesi, Natali će u Zagrebu uskoro održati koncert u Petom kupeu i to, pogađate, baš uoči Valentinova, 13. veljače. Romantičari - nastavite sanjati u novoj 2024. godini i vidimo se tamo.