Koncerti

The Bambi Molesters & Night Beats u Tvornici

The Bambi Molesters & Night Beats u Tvornici

Momci iz Seattlea, simpatični Night Beats, sinoć su višeslojnim stilskim izričajem krenuli sa svirkom neočekivano na vrijeme i prema satnici. Polovica velikog pogona Tvornice bila je ugodno popunjena i s početka skeptična.

Prvi puta u Hrvatskoj, Night Beats su nas posjetili u sklopu svoje europske turneje i povodom izdavanja novog albuma "Who sold my generation". Glavni vokal s beretkom, basist kauboj i dugokosi bubnjar odsvirali su nam sinoć mješavinu rocka, psihodelije i post punka. Preslušavajući studijske materijale brzo su me osvojili, a njihov prvi hrvatski nastup je bio zadovoljavajući. Iako sam stava da se glazbenici ne moraju dodvoravati publici jer njihov rad govori o njima, lijepo ih je vidjeti kada su prisutni, komuniciraju s publikom i zabavljaju se kao da stječu nove prijatelje, što je Night Beats sinoć i učinio.

Gomilu je osim većinom nepoznatih pjesama zabavljao i basist specifičnim plesnim pokretima. Publika je bila usredotočena i zainteresirana, ali nedovoljno rasplesana. Izbor predgrupe Bambi Molestersima ispao je odličan te se nadam kako ću ovaj bend u budućnosti ponovno vidjeti na našim prostorima.

Kako sam i očekivala, sisački bend Bambi Molesters išetali su na binu samouvjereno i opušteno. Kao da imaju probu doma u garaži, primili su se posla i uigrani nastupali gotovo dva puna sata. Ovi svjetski poznati surf rockeri na pozornici se ne ponašaju kao zvijezde, to su domaći ljudi koji uspijevaju dnevne poslove i sve obaveze spojiti s još jednom ljubavlju, sviranjem. Boemskim stavom (nezaboravna scena klavijaturiste koji je u svom filmu dok mu cigara visi zakačena za gornju usnu) dva sata duga pjesma imala je energijski uspone ("La bruta") i padove ("Point of no return"), nešto teksta i pregršt kvalitetne glazbene uvježbanosti.

Preko 20 godina iskustva i stvaranja ovaj je bend učinilo putpunim vladarom bine i surf rocka u njegovom mračnijem tonu.

Lada (bas gitara Bambi Molestersa) jednom je prilikom za Slobodnu Dalmaciju rekla: "Kad se govori o kreativnosti i sferi glazbenog stvaralaštva, geografske širine i dužine u smislu ograničavanja doista ne znače ništa."

Ta rečenica govori točno o našem iščuđavanju koliko dobrih hrvatskih bendova ima.

Night Beats i Bambi Molestersi sinoć su nam dali "Good times" u pravom smislu riječi.

Hvala, Seattle! Hvala, Sisak!

Gordana Viboh
Gordana Viboh

Powered by great vibes.