Koncerti

High5 - ozbiljni BackStageBoysi u Tvornici

High5 - ozbiljni BackStageBoysi u Tvornici

Kuku$ ipak ove godine nije glavni.

Glavni su njihovi frendovi iz bande, High5 koji su nedavno objavili novi studijski album "BackStageBoys" i sinoć ga trijumfalno promovirali u Tvornici kulture.

Kvalitetno odraditi dva sata tuluma za bandu i prijatelje svakako je izazov, pogotovo za mladog izvođača kao High5, koji su iznenadili razinom profesionalnosti i ozbiljnosti pristupa cijeloj priči. Pozornica Tvornice im nekako najbolje odgovara - dovoljno su blizu da se međusobno ohrabruju, opet dovoljno daleko da slobodno luduju bez većih posljednica.

Dio bande je čilao na kauču, dio bande je urokan teturao okolo, ali petorka od početka do kraja nije gubila koncentraciju, dajući svoj maksimum. Pa čak i usprkos određenim tehničkim problemima, kako kažu, kada su trebali popuniti dvadeset i osam sekundi tišine. Je li zemlja ravna ploča i kako je Riđi Riđ neki dan skoro pao s iste, kul su njihovoj publici, ali osjetno je kako je petorka na pozornici već prerasla takvu vrstu zezancije. 

Ako trebate influensere, banda je tu, nabrijani maloljetnici u publici ziher će konzumirati proizvod svakog izreklamiranog brenda te večeri. Mama otvori novčanik, trebaju mi nove šuze. 

Dok je bas žestoko tresao dvoranu, zaljubljeni pogledi djevojčica iz publike uz povremene vriskove podsjećaju na koncerte Justina Biebera, ali ne, to nisu Backstreet Boysi, to su BackStageBoysi. Premda i reducirana, Tvornica nije bila ispunjena do zadnjeg mjesta, ali uvijek je iznova iznenađujuć entuzijazam njihove publike, koji je domaćoj glazbenoj sceni itekako potreban. Štovanje idola na pozornici, suosjećanje s njihovim svakodnevnim životnim anegdotama i nabrijano uživanje u imaginaciji konzumiranja njima još uvijek zabranjenih opojnih supstanci s najboljim frendovima daje poseban pečat burnim i nepredvidljivim godinama, ali i na neki način ključnim za formiranje osobnosti kad briju sa svojom bandom u kvartu. Jel' još uvijek vrijedi ono da poslije 23 h nema izlaska za mlađe od 16?

Ako ih poslušaš jednom, dobit ćeš dojam hrpetine nerazumljivih gluposti. Ako ih poslušaš sto puta, svaki put iznova otkrivaš nešto novo, neizmjerno kreativno i s društveno osviještenom, zrelom i zdravom porukom. A, sudeći prema jučerašnjoj situaciji, ovi klinci su to preslušali i nekoliko stotina puta. Samo je pitanje trenutka kada će petorka svoju poruku upakirati u nešto transparentnije i masama jasnije izdanje, ne napuštajući pritom vlastiti karakter i žanr unutar kojeg djeluju. Ozbiljnosti i profesionalnosti im ne manjka, kao ni ambicije ni talenta. Uz kvalitetnu glazbu i šarolik scenski nastup kao sinoć, nalaze se na uzlaznoj putanji. Korak po korak, pažljiv i hladne glave, bit će mi drago gledati ih u Domu sportova za nekoliko godina.