Koncerti

Psihomodo pop: Spektakularan slavljenički jubilej na Šalati

Psihomodo pop: Spektakularan slavljenički jubilej na Šalati

Bože čuvaj Psihomodo pop. Premda bi ih za pedeset godina neki tamo pripadnici ljudske vrste trebali gledati u obliku holograma, njihov duh koji snažno izvire iz svima dobro poznatih pjesama je svevremenski.

Šalata kao mjesto događaja pokazala se kao prilično dobar izbor, popunio se i parter i tribine tik prije dolaska velikih punk-rock headlinera na pozornicu. 

 

Psihomodo popfoto: Psihomodo pop, credit: Filip Bušić

 

Na iznenađenje svih, svirku su započeli na manjoj pozornici, nasuprot glavnoj, velikoj, u maniri najvećih svjetskih rock'n'roll zvijezda. Oduševljenje nije nitko mogao skriti, niti bend, niti publika, koja je već na prve taktove krenula ludovati. "Kad sam imao šesnaest" - mala bina simbolično bi se mogla povezati s njihovim počecima, klupskim svirkama po kojima su poznati, gdje je publika uvijek bila počašćena, osim dobrom glazbom, određenim scenskim iznenađenjima, jer oni nikada nisu bili normalni. 

 

Psihomodo popfoto: Psihomodo pop, credit: Filip Bušić

 

Srdačno pozdravljanje s fanovima prolaskom kroz publiku, uz nekoliko scena zrelijih ljudi koji vrište od ponosa kao klinkice jer ih je pozdravio njihov veliki idol.

Karizmatični gospodin Gobac, uz brzinsko je presvlačenje na bini pozdravio publiku i započeo glavni dio programa. Bilo je šljokasto, bilo je vatreno, bilo je sve ono što zbog čega je publika i dalje, nakon trideset i pet godina, zaljubljena u ovaj bend.

 

Psihomodo popfoto: Psihomodo pop, credit: Filip Bušić

 

Uz posvete Tigranu, koji je sigurno ponosan na spektakl koji su dečki priredili, pokazali su svoju neizmjernu snagu - glazba je njihov najveći pokretač, neiscrpan izvor životne energije. 

S vječnim osmijehom na licu, gospodin je Gobac plesao, paradirao pozornicom na samo sebi svojstven način, podržan od strane dobro poznatih gostiju, puhaće sekcije i najnovije generacije Napalm djevica; uz najveće hitove, ali i pjesme koje dugo nismo imali priliku čuti uživo. 

 

foto: Psihomodo pop, credit: Filip Bušić

 

"Dolaze neki novi bendovi" - izjavio je cijenjeni frontmen, pohvalivši raniji nastup fantastičnih Miceksa. No, dolazi li i neki novi Psihomodo pop? Još uvijek ne postoji naznaka, zato vam sretna trideseta godina Zmaja uz želju da priredite još mnogo, mnogo ovakvih provoda.

 

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.

Maja Trstenjak
Maja Trstenjak

Glavna urednica portala Sound Report