Koncerti

Nashvilleska senzacija All Them Witches razvalila Močvaru

Nashvilleska senzacija All Them Witches razvalila Močvaru

Ako ste žitej Nashvillea, poznatog i pod imenom “Grad glazbe”, veliki su izgledi da znate ponešto o muzici i muziciranju. Grad glazbe iznjedrio je na stotine vrhunskih glazbenika, a to je i slučaj s jučerašnjim protagonistima programa Good Vibrations – psihodeličnom/blues/stoner rock trojkom – All Them Witches.

All Them Witches svijet glazbe “napali” su 2012. godine, a danas, 5 studijskih albuma i hrpetinu live nastupa kasnije, bend je na neprekidnoj uzlaznoj putanji. Na turnejama su gotovo konstantno, “tražena su roba” na festivalima, a nije na odmet ni spomenuti da su netom prije dolaska u Zagreb završili turneju s bendom Ghost kojem su bili predgrupa, a prošle godine nastupali su s Mastodonom i Primusom.

 

Ova novopečena trojka (prošle godine bend je napustio klavijaturist Jonathan Draper) vjerojatno nije ni slutila da negdje tamo u dalekoj im Hrvatskoj na njihov nastup čekaju stotine “gladnih” obožavatelja. Vijest o dugoočekivanom koncertu nashvilleskih rockera dočekana je s općim oduševljenjem, a ulaznica je nestalo gotovo dva tjedna prije svirke.

 

Prva srijeda u prosincu čekala se s nestrpljenjem, a entuzijazam koji je vladao u, do posljednjeg mjesta ispunjenom klubu, bio je savršen indikator atmosfere koja je vladala čitavu večer. Količina okupljene publike pokazala je i da se premijerni zagrebački nastup ATW komotno mogao održati u nekom većem klubu, ali ambijent Močvare ozračjem je nekako je bio baš taman.

 

Nakon što je publiku pošteno zagrijala žestoka koprivnička progressive rock skupina Acid Hags, uz kultnu “War Pigs” Black Sabbatha na bini se ukazala željno očekivana trojka. Dečki su izgledali pomalo iznenađeno entuzijastičnim dočekom publike koja nije skrivala oduševljenje zbog prvog susreta.

 

Foto: All Them Witches, credit: Zoe Šarlija

 

Svirka je započela uz pravu stoner stvarčinu “Funeral For A Great Drunken Bird”, nakon koje su predstavili najnoviji singl “1X1”. ATW tijekom čitavog koncerta bez straha mijenjaju brzinu i koketiraju s različitim stilovima i žanrovima. U jednom trenutku hipnotizirani ste opojnim stoner dionicama, u drugom “headbangate” na žestoki rock dok ste u trećem omamljeni njihovim zavodljivim bluesom. Koji god smjer odabrali, u njemu su apsolutno besprijekorni.

 

Foto: All Them Witches, credit: Zoe Šarlija

 

Melankolični vokal Charlesa Michaela Parksa, Jr., na trenutke zvuči gotovo propovjednički i savršeno interpretira mističnu liriku njihovih pjesama. Čvrstinu benda na bubnjevima postojano održava sjajni Robby Staebler, a nezaustavljivi gitaristički virtuoz Ben McLeod vanserijskim riffovima i “vrištećim” solažama čitavu priču podiže na nadnaravnu razinu. Što god su ATW bacili pred publiku, ona je oduševljeno prihvaćala, a energija na pozornici i ispred nje nije splasnula tijekom čitave svirke, štoviše, postajalo je sve bolje i bolje... All Them Witches do kraja koncerta uspjeli su održati uzbuđenje sa samog početka što ne polazi za rukom baš svakome.

 

Nakon ovakve svirke, fantastičnog odaziva entuzijastične publike i odlične atmosfere, za očekivati je da će All Them Witches ponovno zasvirati u Hrvatskoj. No, ako je ovo bio samo “one night stand”, nema povrijeđenih, svi smo otišli iznimno zadovoljni.

Mirta Klarić
Mirta Klarić

Urednica odjela razvoja, produkcije i realizacije zabavnog sadrzaja