Albumi

All Them Witches - „Nothing as the Ideal“ – Ideal dosegnut!

All Them Witches - „Nothing as the Ideal“ – Ideal dosegnut!

Nashvilleska trojka „All Them Witches“ po prvi puta nas je posjetila u nekom drugom životu , u prosincu prošle godine, kada su nas u zagrebačkoj Močvari počastili jednim od najboljih koncerata godine. Za početak, ako još uvijek niste upoznati s njihovom glazbom, krajnje je vrijeme da to učinite. Nećete požaliti.

Za snimanje šestog studijskog albuma, All Them Witches su potegnuli do Londona i legendarnog Abbey Road studija u kojem su na korištenje dobili slavni Studio 2 u kojem su neke od svojih najvećih hitova snimali sami Beatlesi.  U brojnim intervjuima članovi benda su isticali da su u Abbey Road studiju doživjeli svojevrsno izvantjelesno iskustvo, a ta „magična“ atmosfera učinila je svoje jer su All Them Witches iz njega izašli s maestralnim albumom.

„Nothing as the Ideal“  sadrži 44 minute glazbenog kolaža koji ne robuje ograničenjima žanrova nego ATW puštaju da glazba slobodno struji i metamorfira od pravog surovog rocka, prljavog bluesa, americane, jammanja  u psihodelična eksperimentiranja, na trenutke brutalni i žestoki , a drugom smirujući i gotovo hipnotički.

Album započinje dugim ambijentalnim uvodom u „Saturnine & Iron Jaw“ koji „eksplodira“ u oluju psihodeličnog rocka i metala.  Album se nastavlja (zasad jednom od obožavatelja najdražom“ Enemy of My Enemy"), žestokom stvarčinom naoružanom nemilosrdnim rifovima gitarističke zvijeri iz druge dimenzije – Bena McLeoda.  Slušatelj može privremeno odahnuti uz sanjiv instrumental „Everest“ nakon kojeg  mu se jezivim audio isječcima u uvodu prišulja „See You Next Fall“, pjesma sastavljen od raznih dijelova 45-minutnog jammanja za vrijeme kojeg je vokal i basist Charles Michael Parks Jr. u jednom trenutku tijekom snimanja i zadrijemao.

Slijedi fantastična „The Children of Coyote Woman“,  pjesma s elementima folka i americane koja isprepliće priču o braći Romulu i Remu s motivima mitologije američkih Indijanaca i čija atmosfera  će vas pratiti dugo nakon slušanja.

Dominacija Praksovog basa u kombinaciji s McLeodovim naelektriziranim rifovima obilježava intenzivnu „41“, nakon kojeg se ATW obrušavaju silovitom „Lights Out“ u kojoj se osjeća utjecaj Ghosta kojima su bili predgrupa na prošlogodišnjoj europskoj turneji.  All Them Witches album završavaju  s „Rats in Ruin“, pjesmom koja započinje nježno, suptilno i meditativno, da bi završila emotivno  i dramatično kao vrhunac soundtracka epskog filma.

All Them Witches su snimili album kojeg ćete se teško zasititi. Bogat njihovim prepoznatljivim zvukom, ali nimalo recikliran. Odvažan, beskompromisan i uzbudljiv, „Nothing as the Ideal“  je “game changer“ album  kojim će All Them Witches proširiti svoju sverastuću bazu obožavatelja i osigurati im još veći broj headlinerskih koncerata jer je ovaj nashvilleski glazbeni uragan više nemoguće zaustaviti.

 

Popis pjesama:

 

1. Saturnine & Iron Jaw
    
2. Enemy of My Enemy*
    
3. Everest
    
4. See You Next Fall
    
5. The Children of Coyote Woman*
    
6. 41*
    
7. Lights Out
    
8. Rats in Ruin

 

*top pjesme

 

Mirta Klarić
Mirta Klarić

Urednica odjela razvoja, produkcije i realizacije zabavnog sadrzaja