Koncerti

Mimi Mercedez  u KSET-u - opasnija na traci nego uživo

Mimi Mercedez u KSET-u - opasnija na traci nego uživo

Gene Simmons se ne slaže s činjenicom da se novcem ne može kupiti ljubav. Smatra da ga jednostavno nemate dovoljno.

Feminizam novog doba, moderni regionalni hip hop koji prkosi tradicionalnim restrikcijama glazbenih žanrova. Briše sve granice i u klubovima okuplja najraznolikiju ekipu s ciljem dobre zabave. Dok s bine vrište stihovi u kojima je tolerancija vrlo usko i nedovoljno zastupljeno područje, ispred bine se stvara najtolerantniji plesni podij gdje i cajkuše i metalike zajedno svršavaju i vrište. 

Mimi Mercedezfoto: Mimi Mercedez, credit: Viktor Katalenić (fotosekcija KSET-a)

Napumpane bice i obrijane pice, BFOĐ ekipu na pozornici štite dva nabildana lika nepoznatog identiteta. Klub je pun, šou program može početi. Slatko, kul, dvije plesačice i zvijezda u sredini, Colonia, Lana Jurčević i JK također furaju taj stil. No, Mimi to radi s puno, puno manje pretencioznosti od očekivanog. Vrlo se brzo primijeti nesrazmjer između sirovih rima i slatkice s mikrofonom u rukama. Kleopatra - polu žena, polu vatra, garancija jest dobre, ali lagane zabave, kojoj je sinoć falio vrhunac. Nastup se svodi na mlako bahaćenje s velikim potencijalom koji se čitavu večer skrivao iza zastora, negdje izgubljen u kutu sprječavajući Mimi da se zagrebačkoj publici predstavi kao dominantna, samouvjerena stage persona koja u svakoj sekundi vlada situacijom. Što se, s obzirom na njene beskompromisne i prljave tekstove, nekako i očekuje od nje i ostatka ekipe. A i zajebala se kada je izjavila kako je splitska publika bila bolja, luđa i kaotičnija. Svaka čast, super, ali buraz, prešuti to kad si u Ze-Ge-u. 

Mimi Mercedezfoto: Mimi Mercedez, credit: Viktor Katalenić (fotosekcija KSET-a)

Nije bilo loše, no da bi se "Gadure", suradnja Mimi, Milana Stankovića i Mile Kitića, zaorila na dostojan način u KSET-u, tome je trebao prethoditi jedan žestoki gangsta vrhunac koji se nažalost nije dogodio. 

Koncert je bio samo lagano zagrijavanje za dobar subotnji izlazak, a trebao je biti i party i afterparty. Tvrđe, žešće, ozbiljnije i uvjerljivije - doći će s vremenom. Kada Mimi zaurla s bine publika bi se trebala naježiti, ali sve dok direktne rime ne oplemeni mrvicu inteligentnijim rješenjima, ona je samo slatkica iz huda, s velikim potencijalom. Ili sam ja samo prezahtjevna bičarka iz Blokova? Kad smo već kod opasnog huda u kojem je i snimljen spot, keš danas više nije in, kartice su mnogo moćniji alat.