Specijal

Maja otkriva: 30zona – budući trap velikani Balkana!

Maja otkriva: 30zona – budući trap velikani Balkana!

Jeste li čuli za 30zonu? Ako niste, sada je pravo vrijeme za to, jer će ovaj dvojac uskoro zasjesti na tron regionalne trap scene.

Antonio Martinović (Shin) i Petar Mateo Glavaš (Galaš) čine dvojac iza imena 30zona i dolaze drito iz zagrebačkog Bronxa, kako ga sami nazivaju, odnosno, Kozareg Boka. Tako je, dobro ste pročitali, najtvrđi rep više ne nastaje u Dubravi ili Trešnjevci - zagrebačku, a uskoro i kompletnu regionalnu scenu sada definira ovaj osebujan zagrebački kvart.  

Njihov album “30” objavljen je u siječnju ove godine za etiketu YEM, a još uvijek se često nađe na popisu najslušanijih albuma na Deezeru dok se različite pjesme s istog izdanja, iz dana u dan, redovito pojavljuju među Top 100 najslušanijih ovog streaming servisa. 

 

 

“Zna se čija braća najjača su ispod Sljemena” - samo je jedan u nizu fantastičnih zakucavanja aktualnog, ujedno i debitantskog albuma. A ono što ponajviše etiketira ovaj dvojac jest neizmjerna količina energije u pjesmama, koja se odražava na žestinu njihovih nastupa uživo na kojima atmosferu dovode do usijanja. 

Dubok i rašpast vokal nikog ne može ostaviti ravnodušnim te je još jedna od prepoznatljivih karakteristika ovog hip hop/trap projekta. 

 

 

Dokaz je to da je zagrebačka scena i dalje jaka, svake godine iznjedri nove predstavnike koji će u rekordnom roku osvojiti regiju. Još kada je opus 30zone moguće opisati kao “zagrebačka profinjenost s beogradskom opakošću i strašću”, onda je jasno da su ova braća apsolutne legende.

Vrhunski beatovi, fantastičan flow i najtvrđe rime kulminirale su prije nekoliko dana u pjesmi “Pos’o” koja je nastala posebno za seriju „Južni vetar“. Inače, kraj svake epizode ove popularne serije platforma je za predstavljanje novih pjesama koje gotovo automatski postaju hitovi. 30zona su prvi hrvatski izvođači čija se pjesma našla u ovom prestižnom i opasnom društvu. A Shin i Galaš u njoj su pokazali svoje najbolje kvalitete, jednostavno - razvalili. 

 

 

Ne zaboravimo bombastičnu suradnju s Mimi Mercedez u pjesmi “Kume” koja je savršeni reprezent njihovog stvaralaštva - stoga kada krenete u istraživanje ovog benda, svakako započnite od ove pjesme. 

 

 

Pali gume kume, svaki slušatelj jako će lagano proklizati i kroz ostatak albuma te se pritom jako dobro zabaviti. Posebno se istaknuo zarazni reggaeton ritam u “La Cocaina” koji se nastavlja u suradnji s Hiljsonom Mandelom u pjesmi “Blud” koja bi vrlo lako mogla biti sastavni dio svakog radijskog etera, da se šira javnost toliko ne zgraža od previše bluda. Jednako kao i pjesma “Kazna” u kojoj gostuju kolege iz grupe Buntai, također jedna od zvjezdanih predstavnika aktualne trap scene koje biste trebali istražiti. 

Elegantan zagrebački gangsta rap - savršeno odmjeren, ispravno doziran, iskreno serviran.