Koncerti

Cameristi della Scala - ljepota Verdija, Rossinija i Donizettija

Cameristi della Scala - ljepota Verdija, Rossinija i Donizettija

Umjetnici milanskog opernog hrama impresivni na pozornici Lisinskog.

Cameristi della Scala

Svaka operna kuća skriva prepoznatljiv karakter. Strast i romantika milanske Scale poznata je dugi niz godina i razlog zašto na njenu pozornicu mogu stati samo najbolji. Izloženi najkritičnijoj publici na svijetu, istančanog ukusa, koja direktno i beskompromisno na licu mjesta izrazi (ne)zadovoljstvo.
Dio ovog impresivnog mjesta su i umjetnici okupljeni pod imenom Cameristi della Scala, koje publika i u svijetu i u Scali naprosto obožava. Visoka očekivanja su stoga bila pred njima prije izlaska na pozornicu, u sklopu ciklusa Lisinski subotom.

Cameristi della Scala

Kako je večer odmicala, tako su se, baš kao i u operi, gradirale emocije. Od laganijih, sjetnih trenutaka do vatrometa uzbuđenja, glazbenici su demonstrirali svoje interpretatorske sposobnosti. Umjetnici je prikladniji izraz za njihovo djelovanje - osim vrhunskog tehničkog umijeća, elegantno dočaravaju kompleksne emocije, turbulentne radnje i tragičnu sudbinu glavnih junaka.

Izuzetna ljepota zvuka prepoznatljivih melodija Falstaffa, Trubadura, La Favorite, Travijate i ostalih opernih remek djela ispunila je dvoranu. Do izražaja su došli i vrhunski instrumenti s kojima ovi umjetnici osiguravaju čaroban doživljaj.
 
Sva očekivanja su opravdali, oduševljenoj je zagrebačkoj publici sada jasno zašto se njihovi nastupi često opisuju kao nezaboravni. 

Maja Trstenjak
Maja Trstenjak

Glavna urednica portala Sound Report