Koncerti

Prosinac u duhu punka, barem ako se pita Močvaru i Fakofbolan

Prosinac u duhu punka, barem ako se pita Močvaru i Fakofbolan

Veseli prosinac za sve ljubitelje punka Močvara je počastila odličnim koncertima. Nakon koncerta Goblina koji su početkom mjeseca napunili klub došlo je i vrijeme za domaću scenu - dugoiščekivani Fakofbolan.

Nakon dugih godinu dana pulske legende su zapalile Močvaru.

Iako je u zadnje vrijeme klub poznat po nešto mlađoj klijenteli, ovoga puta je situacija bila malo drugačija. Nešto starija ekipa i dobro poznata lica popunili su prostor.

Za zagrijavanje atmosfere i ekipe pobrinule su se predgrupe, Besni pacov, Ljepilo i Urar. Uz minimalno kašnjenje glazbenog programa, Močvara se lagano punila. Dečki koji su svirali prije Fakofbolana potrudili su se pripremiti teren i podići malobrojnu publiku. Nekoliko minuta prije ponoći klub se poprilično popunio i svi su željno iščekivali dolazak Bolana na pozornicu.

Dobro raspoloženi, odmah su krenuli žestoko. Svirku su otvorili pjesmom „Uvijek ili nikad“ i nastavili sa svima dobro poznatim hitovima. „Pepsi, Nike“, „Ulica“, „Neznani junaci“ i „Da li znaš“ odjekivali su prostorijom dok je publika jednoglasno pjevala zajedno s bendom. Plesa, šutke i cuge nije falilo. Poneki skok s pozornice također za one brže što su se uspjeli izmigoljiti ispod ograde i pobjeći budnom oku zaštitara. Sat vremena odlične svirke prošlo je u tren oka. Između pjesama zahvalili su publici i Zagrebu u koji se kaže, rado uvijek vraćaju.

Oko 1 ujutro pozdravili su vjerne fanove koju su naravno zahtijevali bis. Brzo su se vratili na pozornicu i počastili nas još kojom pjesmom za kraj večeri. Kao šećer na kraju čuli smo „Predgrađa“, „Na rubu“ i „Lovce na vjetrenjače“.

Za fanove tu je naravno bio i merch stol gdje se za 80 kuna mogla kupiti majica ili ploča tako da se definitivno nije išlo kući praznih ruku.

Nakon divnog koncerta ostalo se još popiti koju jer to ne bi bila prava punk fešta bez pijanke do jutra.

Toplo se nadam da do idućeg susreta i ovakve fešte neće proći godina dana te da će Močvara nastaviti s ovakvim koncertima i dalje.