Koncerti

White Lies nastupili na INmusicu #15: Preblago otvaranje, odlično zatvaranje

photo: White Lies, credit: Zvonimir Bregeš

White Lies nastupili na INmusicu #15: Preblago otvaranje, odlično zatvaranje

Sinoć su na drugom danu INmusic festivala nastupili britanski post-punk revival trojac White lies.

Momci su domaćoj publici predstavili svoj šesti studijski album As I Try Not to Fall Apart, međutim, koncert su otvorili preblago i pretiho. Vokal se slabo čuo skoro do sredine koncerta. Što je zbilja šteta jer su u prvom dijelu odsvirali stvari s aktualnog albuma koje su zaista dobre, no publika ih jednostavno nije doživjela. 

White_Lies_inmusic15_SoundReport_ZvonimirBreges_011

Nastup su započeli u 20.25h s nešto bržom stvari Farewell to the Fairground sa svog prvijenca To Lose My Life… iz 2009., a nastavili s plesnom There Goes Our Love Again. Nove stvari, Am I Really Going to Die i I Don't Want to Go to Mars, te njihov prvi veliki singl To Lose My Life zvučale su, nažalost, previše mlako. No tada je, konačno, mikrofon pjevača Harrya McVeigha proradio (možda je netko čuo publiku kako viče louder!) tako da je tek Big TV – definitivno jedan od favorita koncerta – zvučala kako treba.

White_Lies_inmusic15_SoundReport_ZvonimirBreges_010

U drugom dijelu, kada se lagano spustio mrak, dečki su se zagrijali i nastavili s Time to Give, Tokyo i Is My Love Enough koja je zvučala jednostavno čarobno. 
Tek su na zadnjoj stvari, Bigger Than Us, koju su odsvirali perfektno, pokazali kako mogu i trebaju zvučati. Šteta što cijeli koncert nije bio tako odrađen.

White_Lies_inmusic15_SoundReport_ZvonimirBreges_014

U 21.40h vrlo pristojno i iskreno oprostili su se od publike koja ih je ispratila s ovacijama. Ovo je britanskom trojcu – Harryu McVeighu, Charlesu Caveu i Jacku Lawrence-Brownu – već četvrti nastup u Zagrebu. Slušao sam ih 2019. u Tvornici kulture kada su promovirali svoj peti album Five i kojom prilikom su odsvirali vrlo kvalitetan koncert. Stoga mogu zaključiti kako bi im intimniji i mračniji klupski prostor puno više pristajao.