Koncerti

Grupa Texas nadmašila sva očekivanja!

Grupa Texas nadmašila sva očekivanja!

Jučer poslijepodne slučajno sam čula voditelja neke radio stanice kako prilikom najave koncerta govori da grupa Texas već godinama nije izdala ništa relevantno. Možda je i bio u pravu, svatko glazbu doživljava na svoj način, no činjenica je da hitovi ovih Škota odavno pale i žare te da je grupa Texas, na krilima tih uspješnica, jučer u Domu sportova uspjela okupiti solidan broj ljudi koji je uživao u njihovom dvosatnom nastupu. Ne bez razloga.

Nakon zamaskiranog DJ-a, poznatijeg kao KVASIR, pozornicu je zaposjela dobro raspoložena skupina glazbenika koja slavi trideset i kusur godina karijere. Nastup su otpočeli praktički najvećim hitovima, „I Don't Want a Lover“ i „Summer Son“, koji su doduše bili blaže prihvaćeni od strane publike nego što je bilo za očekivati.

Foto: Texas, credit: Filip Bušić

No nije dugo trebalo da se publika pokrene, opusti i u potpunosti prepusti glazbi frontmenice Sharleen i njenog benda. Redali su se hitovi, od „Halo“ do „Work It Out“ i „Tell That Girl“, od kojih je posljednji, barem što se prvog dijela koncerta tiče, nekako najviše razveselio okupljene u Maloj dvorani Doma sportova.

Foto: Texas, credit: Filip Bušić

Osim nevjerojatnog glasa, koji s godinama i brojnim nastupima nije uopće izblijedio, vrlina ove snažne žene je i njena lakoća komunikacije s publikom. Tako je Sharleen podijelila s nama par životnih lekcija oko toga što je važno, a što ne, pritom nas i dobrano nasmijala, a nije se ustručavala ni isprobati tradicionalan hrvatski lijek za sve – rakiju.

Foto: Texas, credit: Filip Bušić

Bio je to koncert skrojen po svačijoj mjeri, laganice poput „In Demand“ za njihanje s boljim polovicama, malo žešćeg ritma sa „The Conversation“ ili „“Black Eyed Boy“ za one raspoloženje za plesanje u prvim redovima. Publike je bilo svih generacija i svi su podjednako složno, od početka do kraja, u glas pjevali bezvremenske hitove grupe Texas.

Foto: Texas, credit: Filip Bušić

Za sam kraj regularnog dijela nastupa ostavljena je „Say What You Want“ i bilo je jasno da se bez bisa ne ide kući. A bis je iz nastupa u nastup posvećen utemeljitelju rock 'n' rolla u čiju smo čast pjevali „Suspicious Minds“.

Foto: Kvasir, credit: Filip Bušić

Nema puno mjesta za filozofiranje, odličan nastup jednog odličnog benda, na kojem se vidjelo da uživa u večeri. Neki bi možda rekli da je to zato što se dvogodišnja turneja bliži kraju, vjerojatno su već i umorni od nastupa, no mislim da se ipak radi o činjenici da Texas i dalje s užitkom izvodi svoju glazbu i da ih usrećuje to da publika i dalje s njihovih koncerata odlazi sretna i zadovoljna. Ovo je bio njihov prvi posjet Zagrebu, no nadajmo se da nije i posljednji. Možda se na sljedećem u repertoar ugura još par dragih hitova za koje sinoć jednostavno nije bilo vremena. Hvala, Texas!

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE

Marija Kancir
Marija Kancir

Music washes away from the soul the dust of everyday life.