Koncerti

Odlična večer uz old school Hladno pivo

Odlična večer uz old school Hladno pivo

Ovaj vikend u Domu sportova, Hladno pivo je slavilo tridesetu godišnjicu uz dva koncerta i novu kompilaciju. Prvi dan je bio rezerviran za old school hitove dok je za drugi dan najavljen presjek čitave karijere.

U krcatoj maloj dvorani Doma sportova izveli su isključivo pjesme sa prva 4 albuma - "Džinovski", "G.A.D", "Desetka" i "Pobjeda". Mnogi fanovi čekaju ovakav nastup još od izlaska "Šamara" pa ne čudi da je koncert bio rasprodan, a publika jako dobro raspoložena.

Deafness by Noisefoto: Deafness by Noise, credit: Ivan Peček

Prvu večer su za predgrupu odabrani samoborski Deafness By Noise koji su nastup počeli na vrijeme pa ih nije ispratio velik broj ljudi jer je gužva na ulazu nastala tek tijekom njihovog nastupa.

Hladno pivo se penje na pozornicu nekoliko minuta kasnije nego je bilo najavljeno, otvaraju sa "Dobro veče" s kojom su često otvarali koncerte još u devedesetima. Na koncertu se općenito osjetio duh devesetih godina prošlog stoljeća kad su ovakvi koncerti bili redoviti i uvijek dobro posjećeni.

Hladno pivofoto: Hladno pivo, credit: Ivan Peček

Pjesme su nizali jednu za drugom bez puno pauzi pa su odmah uslijedile "Narcisoidni psi", "101" i "Marginalci". Bilo je zanimljivo vidjeti kako puna dvorana pjeva neke manje poznate pjesme, poput "Studentske".

Klavijaturist Deda je predstavljen publici prije pjesme "Tišina" uz objašnjenje da je on krivac za njihov odlazak u mainstream vode. Trubu su ubacili tek kad su došle na red pjesme s "Pobjede".

Hladno pivofoto: Hladno pivo, credit: Ivan Peček


Na "Bačkizagre stuhpa šeja" Kekinu se na vokalu pridružuje frontmen Brkova Shamso 69. Iako je tijekom cijelog koncerta bio zastupljen brz ritam, ubacili su i "Motor" u nešto drugačijem aranžmanu.

Sa "Für immer Punk" i "Odjava programa" odjavljuju regularni dio koncerta te se na bis vraćaju sa "Rigoletto" na kojoj se na vokalu pridružio frontmen predgrupe Deafness By Noise nakon koje su ubacili još "Marihuanu", "Buba švabe" i "Pijan". Koncert neobično zatvaraju s "Roštiljem" za koju su rekli da nisu ni vježbali jer su potpuno zaboravili na nju.

Hladno pivofoto: Hladno pivo, credit: Ivan Peček

"Džinovski" je bio najviše zastupljen pa mislim da su ovim koncertom svakako zadovoljili sve stare fanove kojima nije sjeo noviji rad Hladnog piva. Ukupno trajanje koncerta bilo je nešto kraće od očekivanog, pogotovo obzirom da je riječ o slavljeničkom koncertu, ali ipak mogu reći da je opći dojam i provod na koncertu bio odličan.

 

Galeriju fotografija s koncerta pogledajte OVDJE.