auto-r

2 / 2
Marija Tkalec

Marija Tkalec

Piše od 24.03.2019.

U 4 godina napisala je 21 članaka.

Žestina Dopethronea razbudila kišnu Močvaru

Žestina Dopethronea razbudila kišnu Močvaru

Na ovaj kišni ponedjeljak, Močvara je bila ugodno popunjena povodom dolaska Kanađana Dopethrone u Zagreb. Uspjeli su privući relativno ugodan broj poklonika malo teže mjuze. Kao predgrupa je svirao zagrebački Negative Slug za čijeg se nastupa skupio već pozamašan broj ljudi. Koncert je počeo praktički na vrijeme. Dečki sviraju kombinaciju dooma, sludgea, noisea i grinda, te su se pokazali kao dosta dobar uvod za Dopethrone. Za ovaj nastup odabrali su repertoar nešto sporijeg tempa, a svirali su kojih 40ak minuta.

Doom melodije Windhanda razdrmale KSET

Doom melodije Windhanda razdrmale KSET

Sinoć su nas po prvi puta posjetili dobro znani stoner doom metalci Windhand čiji je već prvi album izdan 2012. proglašen jednim od najboljih metal izdanja te godine, a nakon toga su samo nastavili nizati dobru glazbu. Odlično da je za ovakav događaj odabran upravo KSET, ne samo zato što se njegov kapacitet i ugodno popunjen prostor pokazao kao taman odabir, već i zbog zvuka koji je na koncertima sličnih žanrova uvijek bio odličan. Tako i ovaj put, imali smo prilike vidjeti i čuti Windhand u odličnom okruženju i dostojnoj atmosferi.

Famozna Josipa Lisac klasično nadmašila samu sebe

Famozna Josipa Lisac klasično nadmašila samu sebe

Genijalna, sjajna, fantastična, famozna! Epiteti su to koje Josipa Lisac obožava koristiti kako bi izrazila svoju strast, oduševljenje i emocije prema glazbi, ljudima, idejama, pojavama - životu uopće! A zapravo, ona sama je prva koju bismo trebali krasiti tim riječima koje istinski opisuju čitavu njezinu pojavu. Ako netko proživljava ovaj život u punom smislu značenja, to je definitivno ona. Stopostotna, čistokrvna umjetnica. A da vam bi bilo jasno, morate je doživjeti - vidjeti, poslušati, razumjeti i upiti.