Albumi

Pozitivna presuda za Queensrÿche

Pozitivna presuda za Queensrÿche

Queensrÿche se vratio. Već treći album bez Geoffa Tatea i izgleda da im uopće ne nedostaje. Dok su zadnja dva albuma zvučala poput uhodavanja, „The Verdict“ je ono pravo. Dokaz da i dalje ima žara u ovom starom bendu.

The Verdict“ je dobar primjer stare škole metala. Nabrijani tempo, adrenalin i zarazni rifovi. „Blood of the Levant“ je dosta blag uvod za „Man the Machine“ i ostatak albuma. Većina stvari prati formulu njihovog najpoznatijeg perioda. Kombinacija proga i metala uz dobru dozu melodičnosti i pristupačnih refrena jamči pregršt dinamike i zabave.

Tu i tamo ima pokoji novitet poput orijentalnih melodija na „Inside Out“ i „Bent“. „Dark Reverie“ strukturom podsjeća na „Another Rainy Night (Without You)“ i druge stvari s „Empire“, ali ovaj put znatno melankoličnijeg tona. Ostatak repertoara pruža varijacije na već spomenuto pa se nema ništa puno za nadodati. Kompetentan jest, u to nema sumnje, ali ne pruža ništa što već nismo prije čuli. I u tome nema ničeg lošeg. Uvijek dobro dođe malo poznatog. Ako ništa drugo, barem nostalgije radi.

Album se isplati preslušati. Neće sve zaintrigirati, no fanove njihovog starog zvuka vjerojatno hoće. Nakon Tateovog kaljanja reputacije bivšeg benda, možemo biti zadovoljni da ono što je ostalo nije u potpunosti upropašteno. Za razliku od njega, Queensrÿche i dalje ima budućnost. Čak i bez njega.

Popis pjesama:

Blood of the Levant*

Man the Machine*

Light-years

Inside Out

Propaganda Fashion

Dark Reverie*

Bent

Inner Unrest

Launder the Conscience

Portrait

 

 

 

Mladen Šlogar
Mladen Šlogar

"There is no dark side of the moon, really. As a matter of fact it's all dark."