Albumi

Neon Wife – domaći projekt koji će osvojiti svijet

Neon Wife – domaći projekt koji će osvojiti svijet

Irena Žilić već je dugi niz godina prisutna na sceni, ali i poznata kao jedna od najboljih domaćih kantautorica. Nedavno predstavljen projekt Neon Wife, u kojem je udružila snage s Lucijom Potočnik, nadmašio je sva očekivanja – za ovakvo je nešto britanska glazbena industrija spremna ubiti.

I to bez imalo preuveličavanja. Irena i Lucija zaigrale su opasno predstavivši novi EP “My, Oh My”. Pet pjesama koje skladno čine dvadesetominutnu cjelinu, oduševljavaju od prve do zadnje sekunde – kombinacija ambijentalnog popa i eksperimentalne elektronike koja ostavlja bez daha.

Počevši samo od savršene Irenine engleske dikcije na kojoj bi joj mnogi glazbenici iz regije, koji svoj rad također pokušavaju bazirati na engleskom jeziku, itekako mogli zavidjeti. Na istu se nadovezuje neizmjerna, ali opet nenametljiva i prirodna senzualnost, boja koja je živopisna, istovremeno plaha i snažna, no najvažnije, prepoznatljiva i autentična.

 

 

Igra zvukom neiscrpan je izvor kreativnosti i izvrsnog balansa, pitka melodija koja spontano i neopterećeno vodi slušatelja kroz priču, na najvišoj razini skladateljske i produkcijske kvalitete. Uz “ono nešto”, faktor X koji osvaja na prvo slušanje. Nešto što ih izdvaja daleko više od svega što je dosad napravljeno na ovom području, nešto što je itekako spremno, istovremeno izuzetno bolje od mnogih poznatih izvođača svjetske scene.

Nakon što je njihov talent dobio potvrdu Morcheebe s kojom su odradile dio europske turneje, Neon Wife spreman je da samostalno osvoji svjetsko tržište, bude sastavni dio najvećih svjetskih festivala te britanskog radijskog etera. Ovo je neprocjenjiv dragulj domaćeg glazbenog stvaralaštva na koji bismo trebali biti ponosni. Svojevrsni povijesni trenutak vrhunske kvalitete u moru raznih boljih i lošijih pokušaja proboja na inozemno tržište s kojim bi se napokon ime jednog hrvatskog projekta moglo upisati na svjetske top ljestvice i festivalske postave, rame uz rame svjetskim velikanima.

 

Popis pjesama:

1. Arise

2. Another One

3. Beverly

4. Black Row

5. Friday Night

dr.sc. Maja Trstenjak
dr.sc. Maja Trstenjak

Glavna urednica portala Sound Report