Vije-sti

Face2Face feat. Antonija Šola – „Možda na kavi“

Face2Face feat. Antonija Šola – „Možda na kavi“

Face2Face Možda na kavi

Face2Face je autorski pop rock bend koji su osnovali studenti Visoke poslovne škole Zagreb, kako sami kažu, nakon jedne gaže. Udružili su snage s Prvom besplatnom studentskom marketinškom agencijom VPŠZ-a, Promotion 3sto7, i s Antonijom Šolom snimili pjesmu i spot kako bi promovirali svoj fakultet.

Mogu reći da im promocija očito ide jer je spot u par dana došao do jednog mainstream medija i pogledan oko 1600 puta. Glazba je pitki pop rock, ništa previše posebno, no niti prosječnom uhu neugodno. Zato tekst, u koji su uvalili i lajtmotiv Šolinog hita s pokojnim Tošom Proeskim, zvuči kao nešto što bi mogao ispjevati Endi Schrotter ili pak Dino Jelusić prije 10-ak godina. Čini mi se da se ipak od studenata (i njihovog profesora koji je također član benda) može očekivati zreliji tekst, pogotovo ako se radi o ljudima koji se bave promidžbom. Nisam sigurna niti koja je poruka pjesme („Dođite studirati na naš faks jer imamo zgodne profesore/-ice“?), no ona je ionako namijenjena puno mlađoj publici koja će vjerojatno bolje shvatiti poantu.

Nadam se da će Face2Face svoj glazbenički rad nastaviti puno ozbiljnije i da ćemo ubuduće od njih dobiti kvalitetnije pjesme, a ovu ću recenziju privesti kraju rečenicom Oscara Wildea koja bi inače mogla poslužiti kao „utjeha“ svima koji ne dobiju pozitivne kritike: „There is only one thing in life worse than being talked about, and that is not being talked about.“

Face2Face čine Krešimir Bartulović (vokal), Iva Lipovec (vokal), Goran Luburić (gitara), Martin Frančina (gitara), Marijo Jamnić (bass), Mladen Stanković (bubnjevi), a njihov rad možete pratiti na službenoj Facebook stranici.

http://www.youtube.com/watch?v=NiMYijWOQLM   Tekst: Ana Hotko
sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni