Albumi

Pizdarije i za tebe i za mene

Pizdarije i za tebe i za mene

Miki je tu. Miki opet je tu. Najeći talent za pizdarije piči dalje po svom.

Po pizdarijama, jer to mu najbolje ide. Ovog se puta primio jazza, nogometa i penzionera. Neiscrpan izvor inspiracije samo na njemu moguć način. Mikrokozmos Mikija Solusa prepun je cvjetića i leptirića i premda ga orlovi stalno napadaju, ne odustaje od svojih rozih naočala s kojima gleda svijet. I to je super. Jer, dobit ćete kritiku društva, dobit ćete Mikijevu kritiku samog sebe, nevino i bezbolno, za razliku od svih ostalih hipstera s Filozofskog. Nema tu hejta, nema tu agresive, zna da nije Zlatan Ibrahimović pa zašto da se sada baca u depre? Ubacio je zato drum'n'bassa, a od ushita mu je pukao glas. Skulirao se i napravio novi "Zeko i potočić" u suradnji s Lucijom Šerbedžijom - "Lastavice". Iskren i jednostavan retro pop šlager predah je vesele "Bugi vugi". Tragikomična pizdarija "Penzioneri" progovara o svakodnevici ljudi ove životne dobi, a melankolija nestaje čim zabrije o utopijskom atmosferu sa sladoledom na plaži.
I što sad s ovim albumom? Nit' smrdi, nit miriši, ali to je Miki Solus, kreatura koja se uvukla u pore domaće glazbene scene, toliko simpatično da bi bez njega vladala jedna opaka praznina. Ne možeš s njim, a ne možeš bez njega.
Ako vam djeca slušaju Brkove ili Bad Copy i s time niste zadovoljni zbog količine psovki i eksplicitnih scena, Miki Solus je odlična zamjena. Kakav Jacques Houdek, Miki Solus je čovjek za uši vaših klinaca! Nabrajanje poznatih ličnosti sigurno će se svidjeti vašim najdražima, samo im s playliste izbrišite "Blues za penzionere" da ne počnu postavljati pitanja i padnu u depru. I to je to! Pičimo dalje. Svi sretni i veseli. Čagamo i uživamo u životu. To Miki!

Popis pjesama:
1. Rep na harmonici
2. Talent za pizdarije
3. Zlatan Ibrahimović
4. Život je palačinka
5. Ožujak
6. Talent show
7. Lastavice
8. Bugi vugi
9. Penzioneri
10. Sladoled na plaži