Albumi

Pizdarije i za tebe i za mene

Pizdarije i za tebe i za mene

Miki je tu. Miki opet je tu. Najeći talent za pizdarije piči dalje po svom.

Po pizdarijama, jer to mu najbolje ide. Ovog se puta primio jazza, nogometa i penzionera. Neiscrpan izvor inspiracije samo na njemu moguć način. Mikrokozmos Mikija Solusa prepun je cvjetića i leptirića i premda ga orlovi stalno napadaju, ne odustaje od svojih rozih naočala s kojima gleda svijet. I to je super. Jer, dobit ćete kritiku društva, dobit ćete Mikijevu kritiku samog sebe, nevino i bezbolno, za razliku od svih ostalih hipstera s Filozofskog. Nema tu hejta, nema tu agresive, zna da nije Zlatan Ibrahimović pa zašto da se sada baca u depre? Ubacio je zato drum'n'bassa, a od ushita mu je pukao glas. Skulirao se i napravio novi "Zeko i potočić" u suradnji s Lucijom Šerbedžijom - "Lastavice". Iskren i jednostavan retro pop šlager predah je vesele "Bugi vugi". Tragikomična pizdarija "Penzioneri" progovara o svakodnevici ljudi ove životne dobi, a melankolija nestaje čim zabrije o utopijskom atmosferu sa sladoledom na plaži.
I što sad s ovim albumom? Nit' smrdi, nit miriši, ali to je Miki Solus, kreatura koja se uvukla u pore domaće glazbene scene, toliko simpatično da bi bez njega vladala jedna opaka praznina. Ne možeš s njim, a ne možeš bez njega.
Ako vam djeca slušaju Brkove ili Bad Copy i s time niste zadovoljni zbog količine psovki i eksplicitnih scena, Miki Solus je odlična zamjena. Kakav Jacques Houdek, Miki Solus je čovjek za uši vaših klinaca! Nabrajanje poznatih ličnosti sigurno će se svidjeti vašim najdražima, samo im s playliste izbrišite "Blues za penzionere" da ne počnu postavljati pitanja i padnu u depru. I to je to! Pičimo dalje. Svi sretni i veseli. Čagamo i uživamo u životu. To Miki!

Popis pjesama:
1. Rep na harmonici
2. Talent za pizdarije
3. Zlatan Ibrahimović
4. Život je palačinka
5. Ožujak
6. Talent show
7. Lastavice
8. Bugi vugi
9. Penzioneri
10. Sladoled na plaži

Maja Trstenjak
Maja Trstenjak

Glavna urednica portala Sound Report