Albumi

Edi East Trance Blues – onako kako zvuči najbolji istarski blues

Edi East Trance Blues – onako kako zvuči najbolji istarski blues

A kako točno to zvuči istarski blues? Poprilično zabavno i simpatično, nenametljivo ali istovremeno bombastično.

Edi Maružin javnosti je poznat kao član Gustafa, no sada je u karijeri zakoračio naprijed te predstavio novi projekt Edi East Trance Blues. I premda ulazak u blueserske vode predstavlja korak ka ozbiljnosti i ozbiljnog suočavanja sa životnim problemima, Edi je i taj dio prilagodio vedrom istarskom karakteru. U deset novih pjesama na iskren je način opjevao većinom ljubavne dogodovštine, no dijalekt i neobična simbolika presudan su faktor koji album “Sumpor” izdvaja iznad okvira uobičajene kvalitete domaće glazbene scene. Jedinstvenost i jednostavnost uz tehničku sirovost – glazbenici su uspjeli uhvatiti poseban trenutak i energiju žive svirke zamrznuti na zanimljivom diskografskom izdanju koje kod slušatelja već na prvom susretu pobuđuje želju da ovaj projekt doživi uživo.

 

 

Ovaj projekt ima veliki potencijal za uspješne žive svirke diljem regije i, premda bi zbog dijalekta mogli naići na određene barijere, ključne su rečenice prožete humorom (ponekad čak i tragikomedijom) dovoljno raspoznatljive prosječnom slušatelju da bi mu instantno mogle izmamiti osmijeh na lice. “Pjesme za zabavu i utjehu”, kako ih je sam autor opisao, uistinu to jesu, u najboljem smislu riječi. Vrhunac nepresušne energije, tuluma koji traje dugo u noć, album proživljava na pjesmama “Doma gren” i “Nemoj me iskati”, na trenutke autoironičnim pjesmama nakon kojih u “Kad mi je prva žena pošla čja” istovremeno suočavanje s tmurnom realnošću te razbijanje njene surovosti dobrim humorom I zabavom najbolje dolazi do izražaja.

Komponiran, uvježban, sniman, miksan i masteriran u studiju Krumpir u Maružinima, u potpunosti opravdano nosi dokaz autohtonosti koje je pravo osvježenje na domaćoj glazbenoj sceni. Velika preporuka svima.

 

Popis pjesama:

1. Puž Blues

2. Niš se ne zna

3. Oj, pičiću mali

4. Anđelić moj bjondi

5. Moja mala konobari

6. Doma gren

7. Nemoj me iskati

8. Kad mi je prva žena pošla

9. Tornaj se

10. Poništo