Vije-sti

Zvukovi kuhinjskih žlica, gitare i mandoline uz duhovit i satiričan duo

Zvukovi kuhinjskih žlica, gitare i mandoline uz duhovit i satiričan duo

U nedjelju, 26. siječnja u KSET-u nastupa otkačeni dvojac Žlice i Gitara.

Autorski projekt Nikole Nedića i Maria Joveva nastao je na temelju njihovoga ispita iz glume na Studiju glume i medija na Sveučilištu u Rijeci pod mentorstvom docentice Lenke Udovički i profesora Rade Šerbedžije. 
Uz pomoć zvukova kuhinjskih žlica, gitare i mandoline, Nedić i Jovev poput nekih otkačenih suvremenih trubadura, na duhovit i satiričan način – blizak brehtijanskoj začudnosti – progovaraju o državi i pojedincu, o kapitalizmu, o različitim mentalitetima sjevera i juga Hrvatske.
Nedić i Jovev prije bi se mogli opisati kao glumci/autori, svjesni da publici donose i pokazuju sve svoje prljavo rublje, ali u tome i jest čar: nitko u gledalištu nije ni etnički, ni etički čist, dakle svatko može razumjeti gdje je rupa u čarapi, praznina u trbuhu, rana u prsnom košu.


Tekstove i glazbu koja se u predstavi izvodi napisali su Nikola Nedić i Mario Jovev. Nakon ispita, koji je izveden na sveučilišnom kampusu, predstavu su igrali kao kabaret po riječkim klubovima, a četiri izvedbe odigrali su i u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci u sklopu božićnih koncerata. U studiju Exit igraju format cabaret predstave te su mjesečno na repertoaru.

Karte će se moći kupiti na ulazu po cijeni od 20 kuna.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni