Vije-sti

Žen, Seine i Gio 7. listopada u Tvornici

Žen, Seine i Gio 7. listopada u Tvornici

[caption id="attachment_3927" align="aligncenter" width="547"]Žen (promo) Žen (promo)[/caption]

Sjajni Žen i Seine, praćeni zagrebačkom producenticom Giom, nastupit će u Tvornici kulture u utorak, 7. listopada.

Audio-vizualni sastav Žen osnovan je 2009. u Zagrebu, a njihov album I onda je sve počelo iz 2013. etiketiran je kao kraut-post-math-dreamy-synth-psy-indie rock, te se smatra jednim od najboljih prošlogodišnjih glazbenih izdanja. Nedavno su za “Balkan under the radar: The Black Wave” objavili single “Iskrenost je posebna” (Andrea Giordani remix).

Žen smo već imali za priliku čuti u Tvornici kulture i upravo je zato, na obostrano zadovoljstvo, kako ističu organizatori, dogovoren još jedan, a opet malo drukčiji, koncert. Žen će osim materijala s albuma prvijenca, svirati i nove stvari koje pripremaju za nadolazeći drugi album, a uz koncertni set odsvirati će i 20-minutnu kompoziciju “Međučin” koju su napravile inspirirane dadaističkim nijemim filmom “Entr’acte” iz 1924. godine.

Seine je nastao u srednjoškolskim danima kao kantautorski izraz Ivana Ščapeca. Vodeći se unutarnjom nježno-agresivnom senzibilnošću, na gimnazijskim akustičnim večerima polako stječe slavu kao duhovni srodnik američkog freak-folk pokreta. Nakon nekoliko demo snimaka, romantičnom jedincu 2009. pridružuje se Tena Rak koja na sebe preuzima pjevanje back vokala, sviranje harmonike i udaraljki. Početkom 2011. godine izbacuju svoj prvi album naziva 2007-2009, nakon čega polako ali sigurno kreću s koncertima diljem regije. Seinove se pjesme s vremenom pojavljuju na državnom radiju, a ''Valcer za kraj'' završava i na prvoj kompilaciji Bistoa na rubu šume. U veljači 2014. izlazi njihovo drugo izdanje, EP, a do kraja godine će i treće. Svoju glazbu opisuju kao ekspresivni romantični folk.

Svestrana umjetnica Andrea Giordani, glumica, glazbenica i glazbena producentica, rezidentica je partija Krüzer. Njezina svirka uključuje electro, progressive, tech house, ponekad i IDM, a pošto je fan masnih synth zvukova iz 70-ih i 80-ih ponekad se voli poigrati s dobrim remixom. Kombinira različite medije kreativnog izražavanja, pa kao protagonistica mnogih lutkarskih predstava, i svoj glazbeni set uvijek začini ulomkom iz neke poznate bajke ili priče.


Ulaznice u pretprodaji iznose 20kn, dok će na dan koncerta trebati odvojiti 30kn.   Potražite ih na službenim prodajnim mjestima: Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1 Aquarius CD shop, Varšavska 1 Dirty Old Shop, Tratinska 18 u sustavu Entrio.hr
sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni