Vije-sti

Šajeta otvara Ča-val #2 u Saxu

Šajeta otvara Ča-val #2 u Saxu

Šajeta, kao jedan od zaštitnih znakova kultnog istarsko-kvarnerskog Ča-vala, i danas je sinonim za odličan live nastup prožet kvalitetnom glazbom i tipičnim “šajeta” humorom koji naprosto mami osmijeh na lice u svakoj prilici.

Nakon dvije godine vraća se Sax u kojem se već potpuno udomaćio, a to znači samo jedno: bit će fešta za pamćenje. U pametne telefone i rokovnike valja si upisati subotu, 19. ožujka. To je ujedno i prva od dvije večeri Ča-val festivala. Na drugoj će 9. travnja, također u Saxu, nastupiti Alen Vitasović.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 75 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu i Klubu studenata Istre “Mate Balota”, koji je i partner ovog festivala, a ove godine slavi 100 godina postojanja. Ako ih ostane na dan koncerta, na ulazu će koštati 90 kn. U prodaji će se naći i ograničeni kontingent festivalskih ulaznica za obje večeri po cijeni od 120 kuna.

Šajeta je grupa osnovana 1993. u Opatiji. Karizmatični frontmen Dražen Turina početkom 90-ih osniva sastav 'Yars' u kojem počinje pisati skladbe na čakavštini, a ubrzo mijenjaju ime u Šajeta što na čakavštini znači „grom“. Do sada su izdali šest albuma: Čestitke i aplauzi (1994.), Blues berača šparuga (1996.), Božja beseda i vražje delo (dvostruko izdanje, 1997.), Istradamus vulgaris (2000.), Doba vodenjaka (2003) i Kope i špade (2007.). U vrlo bogatoj, 29-godišnjoj karijeri vrijedi izdvojiti hitove kao što su "Party za ekipu", "Košulja plava", "Evergrin", "Leteća Barbara", “Lovranske črešnje” i naravno “Moji koraki”, kao jednu od najupečatljivijih pjesama 90-ih u Hrvatskoj.

Program sufinanciran putem Natječaja “Jer svirati se mora 2“ provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije. #jersviratisemora2

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni