Vije-sti

Žen i Nina Bulatovix u Zelenoj dvorani u Zaboku

Žen i Nina Bulatovix u Zelenoj dvorani u Zaboku

U petak, 15. travnja, u Zelenoj dvorani u Zaboku nastupit će domaće protagonistice audio-vizual shoegaze/post rocka - Žen i slovenski post-punk/noise bend Nina Bulatovix.

Jedinstvene, nabijene emocijama, nedostupne, melankolične i agresivne djevojke Eva, Sara, Ivona i Tanjom zadužena za vizualizacije, nastupit će u Zelenoj dvorani i predstaviti svoj opus obilježen jedinstvenim pristupom psihodeliji, shoegazeu i post-rocku.
Žen iza sebe imaju dva albuma koje je kritika odlično prihvatila kao i njihov osebujan glazbeni stil koji kombinira indie rock, shoegaze te post rock. Nije ih potrebno uspoređivati s nekim bendom, ali ako nemate prilike i para da uživo poslušate Ride ili My Bloody Valentine, slobodno navratite u Zelenu dvoranu na porciju bučne melankolije koju dostavljaju pod imenom Žen.

Post-punk noise Nine Bulatovix je odličan primjer nama malo poznate slovenske indie scene koju će Zelena dvorana predstaviti svojoj publici.
Naziv benda nas asocira na neku erotsku plesačicu jugoslavenske postmoderne… i to nas veseli! Ipak, radi se o mariborskoj nekompetentnoj uhljebljenoj pročelnici ureda za kulturu i mlade, a to nas ne veseli!
Nina Bulatovix je sumanuti Bertolt Brecht na steroidima postpunka naših fantje iz dežele. Gregor, Jure i Marko vraćaju nas u vremena soc-realističkih postpunk veselica na kojima suvereno vladaju propali studenti komparativne književnosti. Piju, karaju i razbijaju pojačala… a studentice vrište.

Početak koncerta je najavljen za 21 sat, a upad na koncert iznosi 20 kn.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni