Vije-sti

Zdravka Damjanović –

Zdravka Damjanović – "Večer Iza Nas"

Zdravka Damjanović, mlada pjevačica iz Supetra, objavila je novu pjesmu "Večer iza nas". To je prvi singl koji je objavila nakon sudjelovanja u prvoj sezoni HRT-ovog showa "The Voice – Najljepši glas Hrvatske".

Tekst za pjesmu "Večer iza nas" napisala je Maja Kušenić Gjerek, dok je za glazbu i produkciju bio zadužen Zvonimir Kušenić, koji je Zdravki nudio suradnju i prije no što je, zahvaljujući popularnom showu, postala poznata široj javnosti. "Nedavno sam nešto tražila na kompjuteru koji više ne koristim i naišla na folder s njegovim pjesmama. Odlučila sam mu se javiti, on mi je odmah ponudio pjesmu, napravili smo demo i to je bilo – to. Jednostavno smo kliknuli", rekla je Zdravka, koja priznaje da, zahvaljujući brojnim nastupima, nikada nije imala manje slobodnog vremena nego ove godine.

Proljetos je na 21. Večeri francuske šansone u Splitu osvojila drugu nagradu žirija i prvu nagradu publike. Zahvaljujući tome, dobila je priliku nastupiti na pjevačkom natjecanju u rumunjskom gradu Baia Mare, na kojem je osvojila posebnu nagradu žirija. "Zamislite, 'Stari Pjer' na francuskom, moji prvi nastupi na tom jeziku i nagrade! Zaista se nisam nadala tome, a da ne pričam kako je to bio produžetak Voicea, toliko divnih i talentiranih ljudi na jednom mjestu", rekla je Zdravka o svom prvom međunarodnom nastupu.

Između natjecanja i koncerata, Zdravka je uspjela odvojiti vremena za posjet Jadranki Stojaković, poznatoj kantautorici koja joj je veliki uzor. Nedavno je Zdravki velika umjetnica poslala i poseban poklon. "Jadranki Stojaković sam se, nakon dugo vremena obožavanja, odlučila javiti. Naime, njena priča me duboko dirnula pa sam joj još prije više od godinu dana napisala pismo. Nakon par mjeseci primila sam poziv u kojem sam obaviještena da mi je Jadranka, nakon što je pročitala moje pismo, odlučila pokloniti svoju gitaru. A što da vam kažem? Još uvijek sam u šoku. Gitara za mene ima veliku emotivnu vrijednost. Svaki put kad ju zasviram, sjetim se kakva umjetnost je stvarana i izvođena na njoj. Ona me inspirira, a mislim da mi donosi sreću, posebno nakon moje posjete Jadranki. Bio je to zaista dirljiv susret, koji mi je donio nova prijateljstva i ispunio me kao osobu", rekla je Zdravka.

Premda je kantautorica Jadranka Stojaković Zdravkin najveći uzor, ipak se još nije okušala u skladanju pjesama. "Mislim da nisam baš talentirana za takvu vrstu stvaranja. Imam mnogo ideja, ali ih ne znam pretočiti u kompaktno djelo. Smatram da je veoma bitno naći dobar, odgovarajući autorski tim, jer tada je sve moguće. Nedavno sam potaknula dvoje mladih umjetnika, inače meni jako dragih prijatelja, da udruže snage i naprave pjesmu. Uz moju malu pomoć, nastala je zaista dobra pjesma i nadam se da ću je snimiti ubrzo", rekla je, a spomenula je i skoro snimanje spota za svoj prvi singl.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni