Vije-sti

Zbog ogromnog interesa dodan još jedan zagrebački koncert Josipe Lisac

Zbog ogromnog interesa dodan još jedan zagrebački koncert Josipe Lisac

Nakon svega četiri dana u prodaji i puna tri mjeseca prije održavanja veliki zagrebački koncert Josipe Lisac u dvorani Vatroslava Lisinskog gotovo je rasprodan.

Zbog ogromnog interesa dodaje se još jedan nastup i to u subotu, 25. veljače 2023. godine u istoj dvorani, čije ulaznice u prodaju kreću u utorak 22. studenog. Oba nastupa, kao i niz drugih koncerata i aktivnosti koje je zaokupiti Josipu u 2023. posvećene su proslavi 50 godina epohalnog albuma „Dnevnik jedne ljubavi“.

Pjesme s „Dnevnika“, poput „O jednoj mladosti“, „Sreća“ ili „Ležaj od suza“ već dugi niz godina su standardni dio Josipinog koncertnog repertoara, međutim u 2023. još njih će se vratiti na setu listu, uz naravno sve ostale najveće hitove karijere. Koncertno Josipa i njezin bend obići će nekolicinu najvećih gradova naše regije, a sve će početi u Zagrebu.

Croatia Records će povodom pola stoljeća albuma, dobitnika Porina za antologijsko ostvarenje hrvatske glazbe, objaviti ekskluzivno limitirano izdanje na vinilu rađeno tehnikom Half Speed Master, odnosno urezivanjem mastera u lacquer upola manjom brzinom što poboljšava zvučnu sliku, ali i frekvencijski spektar samog zapisa. Half Speed Master je radio inženjer zvuka Miles Showell u Abbey Road Studios u Londonu. Showell je jedan od najpriznatijih stručnjaka koji je radio na brojim izdanjima izvođača kao što su The Rolling Stones, The Beatles, Phil Collins, George Michael, Ed Sheeran i mnogi drugi. Posebnost ovog vinila bit će i arhivski novinski isječci o albumu objavljeni 1973. godine, a uz ploču svaki će kupac dobiti i download kod s mp3 verzijom albuma. 

Ulaznice za koncert 25. veljače u prodaju kreću od utorka, 22. studenog u 10:00. Cijene će biti od 150 kn do 220 kn, ovisno o mjestu sjedenja. Kupiti se mogu online i na prodajnim mjestima Eventima, zatim na Ulaznice.hr te na blagajni Lisinskog.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni