Koncerti

Josipa Lisac u Domu sportova - 50 godina jedne ljubavi

photo: Josipa Lisac, credit: Filip Bušić

Josipa Lisac u Domu sportova - 50 godina jedne ljubavi

Prije pedeset godina objavljen je album "Dnevnik jedne ljubavi" nezamjenjive Josipe Lisac, a veliku obljetnicu odlučila je proslaviti koncertom u maloj dvorani Doma sportova.

Nakon pedeset godina taj album i dalje fenomenalno zvuci. U potpunosti je suvremen. Ljubavni izričaj albuma je predivan i istinski poseban. Zapravo ne znam što je bolje, prelijepi tekstovi, soul, jazz i funk aranžmani ili njen glas i interpretacija.

Pevaljke, treperi i ostali prolazni trendove možda pune ovih dana dvorane ali sumnjam da će o njima itko pričat za pedeset godina.

Modernost toga albuma najbolju pokazuju nove generacije koje iznova otkrivaju njegovu ljepotu zapravo je nemoguće da njena glazba zastari. Rijetko koji glazbenik se time može pohvaliti na ovim i širim prostorima.

josipa-lisac-filip-busic_12

Jučerašnji koncert je bio rasprodan – mislim si- top!

Ali moram priznat da sam se malo razočarala. Gđu Lisac se slabo  čulo dok je pjevala a sumnjam da je to imalo veze s pozicijom gdje sam stajala. Jednostavno je glazba bila preglasna u odnosu na nju i ako niste znali riječi pjesama ne biste mogli razaznati što pjeva. Između pjesama je pričala razne anegdote ali niti to se nije dobro čulo. Kao da je joj je mikrofon bio stišan. Možda će se gospodin tonac uvrijediti ali stvarno su nešto ''zaribali''.
 
Svemu tome nije pomogao dio publike koju su zapravo došli na kavu/piće malo se ispričati i čavrljati. Konstantan žamor i brujanje glasova pratilo je svaku pjesmu. Stvarno ne razumijem koja je poanta dolaska na koncert ako mislite bez prestanka mljet. Nismo na ''uštogljenom ''simfonijskom koncertu ali baš stalno pričati pogotovo za vrijeme sporijih i intimnijih pjesama zaista kvari atmosferu i jednostavno je bezveze. I na kraju krajeva takav stav nije korektan prema izvođačima. 

josipa-lisac-filip-busic_18

Nevezano za to veliki dio publike je pozorno slušao koncerti i pjevao u isti glas s gđom Lisac. Svaku pjesmu su pratile ovacije.

Bend joj čini krema domaće jazz scene koji su izvodili nove aranžmane poznatih pjesama, dale im novo staro ruho i sve je to  pratio video zid koji je odlično izgledao.

Nevezano za sve koncert je bio lijep ali se nadam sljedeći put gledat gđu Lisac u prostoru koji ju je dostojan.