Vije-sti

Započeo je 7th Zagreb International Blues Festival

Započeo je 7th Zagreb International Blues Festival

Jučerašnjim koncertom "Blues for You" u Hard Placeu započeo je 7th Zagreb International Blues Festival. Sinoćnja večer bila je posvećena osnivaču udruge Hrvatske blues snage Draženu Buhinu Buhi, a uz koncertna promocija hvaljenog, za Porina nominiranog albuma "For a Friend & Brother" Tomislava Golubana i Nebojše Buhina posvećenog upravo frendu i bratu Buhinastupio je kućni HP/ZIBF sastav Ben Dover. Tibor Nađ iz Novog Sada predstavio je svoju knjigu "Isceljujuća moć bluesa", a umjesto prethodno najavljenog nastupa grupe "BeBlue" iz Rovinja Tibor Nađ zasvirao je sa svojim zagrebačkim prijateljima, nakon čega uslijedio je "jam session" majstora bluesa.

Srijeda (27.4.) i četvrtak (28.4.) u Hard Placeu su rezervirani za velikog Erica Sardinasa. U srijedu će prije njega nastupiti naš hvaljeni i nagrađivani gitarist Eduard Jimmy Matešić, a u četvrtak Tony Lee King, ovogodišnji solo/duo predstavnik Hrvatske na "International Blues Challengeu" u Memphisu, koji će ovom prilikom promovirati svoj novi singl "Shine on Me". Nakon zagrebačkih koncerata, Eric nastavlja hrvatsku klupsku turneju nastupima u splitskom Judinom drvu (petak, 29.4.) i pulskoj tvrđavi Kaštel (subota, 30.4.).

U petak, 29.4., zagrebački program ZIBF-a seli u "Pivanu" gdje će "Sunnysiders" premijerno predstaviti pjesme Daleke obale u novim, dakako blues aranžmanima. Bit će tu i dodatno predstavljanje knjige Borisa Hrepića Hrepe "Našao sam dobar bend" koja je privukla mnogo medijske pozornosti pa se s nestrpljenjem očekuje ovaj nastup nazvan "S daleke obale bluesa". "Sunnysidersi" će premijerno live izvesti i singl i prikazati videospot "Ona zbori", koji će objaviti dan prije nastupa u "Pivani".

Čast da zatvore sedmo izdanje "Zagreb International Blues Festivala" je pripala grupama B# Band, Be Ha Ve i Crossroads, koji će u subotu, 30.4. svirati u zagrebačkom klubu Bikers Beer Factory koji je već višegodišnja tradicionalna lokacija na kojoj se blues više nego dobro osjeća.

Ulaz na sve dane ZIBF-a osim na koncerte Erica Sardinasa je slobodan. Još je ostalo vrlo malo ulaznica za nastupe Sardinasa, a prodaju se u Hard Placeu, Rockamarku i Dirty Old Shopu po 110 kn.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni