Vije-sti

Začarana Močvara u veljači uz Mokre Gljive i Pridjeve

Začarana Močvara u veljači uz Mokre Gljive i Pridjeve

Začarana Močvara u četvrtak, 26.veljače, predstaviti će dva benda o kojima se priča na underground sceni već dugo, a njihovi nastupi čekaju s nestrpljenjem.


1013626_919519561405771_7106346457330856222_nČetiri momka iz tri grada okupili su se pod imenom Mokre Gljive, kako bi stvarali improviziranu buku koju je njihova prijateljica prozvala ciganskim nojzom. Veselo, tužno, psihodelično, narodno, ciganski, rakija! Za svoju glazbu vole reći da je primitivna s elementima narodne psihodelije i post te noise zvukova, no ona se treba doživjeti uživo. Mnogi su izjavili za njihove koncerte da su uzbudljivo rock putovanje i zaustavljanje na stanicama pod imenom psihodelija, krautrock, post-rock, pa čak i prog rock. Oni koji su upućeni, znaju da se radi o vrhunskom doživljaju. Bend je nastao 2012., a čine ga Ivan (gitara i klavijature), Jurica (bas, udaraljke), Nikola (bubnjevi i udaraljke) i Vedran (gitara i tamburica). Vlasnici su sjajnog EP-a "Sretni Isus" koji je ugledao svjetlost dana 2013. godine. Psihodelični bend Pridjevi osnovali su Dino Santaleza i kantautorice Ivana Picek i Nina Romić 2013. godine. Dino, kao idejni tvorac benda, poznavateljima psihodelije u Hrvata već je otprije poznat po izvrsnom glazbenom projektu East-Ra. Također, Dino je multimedijalni umjetnik i njegovi neobični kolaži krase i naslovnicu prvijenca Pridjeva, te je također autor i prvog spota Pridjeva za pjesmu "Svijet na dlanu". Bendu se pridružuju Ivan Levi Levačić i Erol Zejnilović (članovi ABOP-a i Kriesa) i Andrija Santro (Bamwise). U ožujku 2014. izdaju prvi album koji je odlično prihvaćen od publike i kritike te se našao na većini lista albuma godine u regiji. Ova promocija albuma će biti prvi zagrebački nastup ovog benda, te će najaviti skori izlazak albuma pod okriljem američke diskografske kuće "Trouble in mind". Pridjevi donose atmosferičnu mješavinu zaraznih pop melodija, sanjive psihodelije, plesnog groovea, folka i eksperimentalne glazbe prošaranu dvoglasnim pjevanjem Ivane i Nine.

Vrata se otvaraju u 21 sat, koncerti počinju u 21:30, a ulaz je 25kn Začarana Močvara projekt pod umjetničkim vodstvom Nine Romić koji donosi koncerte intimnijeg ugođaja. Program je realiziran uz potporu HDS ZAMP-a.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni