Vije-sti

World music majstori Kries u Vintageu

World music majstori Kries u Vintageu

Schmeck Daddy će u petak, 30. siječnja u drugom ovogodišnjem izdanju u Vintage Industrial Bar ugostiti world music/ethno senzaciju – Kries!

cover kries KRIES pronalazi nadahnuće u melodijama i tekstovima tradicijskih pjesama, u slavenskoj mitologiji, dinarskom ritmu i zvukovima mediteranskih glazbala. Dosadašnjim djelovanjem KRIES je prisvojio epitet najaktivnijih i najatraktivnijih predstavnika world music scene s ovih prostora. Njihove pjesme pronašle su svoje mjesto u eteru radijskih postaja diljem svijeta kao i na međunarodnim cd kompilacijama World Music-a. Njihov prvi album "Ivo i Mara" objavljen je 2004. godine, a 2008. godine objavili su svoj drugi album “Kocijani” u suradnji s Martinom Swanom kao glazbenim producentom. KRIES trenutno radi na svom trećem albumu čiji se izlazak očekuje početkom 2015. godine. Osim studijskih albuma KRIES je napravio i glazbu za cjelovečernji film "Konjanik” redatelja Branka Ivande (za koju su dobili diskografsku nagradu “Porin 2005” u kategoriji “Najbolji album originalne glazbe za kazalište, film i tv”), glazbu za dvije kazališne predstave: “Glasi iz planina” i “Potjeh”, te glazbu za promotivni film Hrvatskih autocesta. Trenutno, Kries marljivo radi na materijalu za novi album.

  Karte u pretprodaji po cijeni od 50kn mogu se kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18). Na ulazu u klub na dan koncerta će koštati 60kn!

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni