Vije-sti

Vjeko Šimić predstavlja prvi autorski singl

Vjeko Šimić predstavlja prvi autorski singl "New Slaves"

"Pjesma je nastala prije aktualnih događanja oko koronavirusa, više kao slika stanja u svijetu pogođenog suludim ratovima, vjerskim i civilizacijskim sukobima, oslikavajući svu bijedu današnje zapadne politike koju pogoni isključivo želja za moći i novcem.", izjavio je Vjeko Šimić o debitantskom singlu.

U tom i takvom svijetu postavlja se pitanje gdje je tu običan čovjek ispunjen strahom i sa kojim se lako manipulira. Tako i pjesma dolazi kao neki oblik pokušaja osvješćivanja pojedinca, da vidi stvarnost onakvu kakva uistinu i jest i da se suoči prije svega sa svojim strahovima koji ga zaustavljaju u svakom pogledu i krene slobodan prema budućnosti. - dodaje.

Koautor glazbe, aranžmana, snimatelj i producent je Antonino Šimić kojem ovo nije prva suradnja sa ocem, ali jedna od zahtjevnijih sigurno je: Ovo je druga pjesma koju smo zajedno napravili, za razliku od prijašnje bilo je puno teže pronaći i dobiti ono što je Vjeko zamislio. Zbog udaljenosti Tučepi - Zagreb smo radili isključivo preko mobitela i maila. Na kraju smo pogodili taj sirovi zvuk sa mračnim tekstom i sa odmakom mogu reći da sam jako zadovoljan kako je ispalo."

Ideju i montažu spota potpisuje Vjeko Šimić. U pripremi je cijeli autorski album čiji detalji još uvijek nisu poznati, no na tržištu će se zasigurno naći u vinilnom izdanju. 

Vjeko Šimić je tučepski donačelnik kojem je ovo prvo iskustvo sa autorskom glazbom. Kao DJ 80-ih je reproducirao glazbu po poznatim klubovima i diskotekama na Makarskoj rivijeri. Strastveni je skupljač Vinyla te pokretač Toochepin Rock festivala. 

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni