Vije-sti

Valentinovo u Tvornici uz Lollobrigidu, The Hendikeps i Barbare

Valentinovo u Tvornici uz Lollobrigidu, The Hendikeps i Barbare

Elektro pop senzacija Lollobrigida, sjajni Barbari i The Hendikeps nastupit će u zagrebačkoj Tvornici kulture u subotu, 14. veljače 2015. i osigurati nezaboravno Valentinovo.

val
 

Lollobrigida je bend kojeg odlikuje prepoznatljivi electro pop disco dance izričaj zbog kojeg su postali regionalna senzacija. Nova postava benda donosi osvježenje u zvuku koji je pojačan gitarama, a to je najavljeno najnovijim singlom "Najbolji život".  Njihove zaštitne synth pop melodije priksrbile su im simpatije cijele regije, a svoj diskoidni zvuk pomiješan s electro popom vješto kombiniraju sa satiričnim i humorističnim tekstovima u kojima se nerijetko obračunavaju s društvenim klišejima. U karijeri koja traje više od desetljeća, te je prošla transformaciju od dua do punokrvnog benda, ostaju zapamćeni hitovi kao što su "Volim te", "Bivša cura", "Moj dečko je gej" ili pak "Ja se resetiram". Na njihovim koncertima zaljubilo se puno parova, istrošilo mnogo kalorija, oni su sami preživjeli odljubljivanja i eurofije, a obećavaju da ćete se na njihovoj svirci iskakati, naplesati, ozdraviti dušu i ponovo zaljubiti.

Sisački alt pop i indie rock bend The Hendikeps vraća se na pozornicu nakon poduže koncertne pauze. Prvi EP iz 2009. godine, nazvan "The Hendikeps", osigurao im je naklonost kritičara i glazbenih urednika, te radijskih postaja, a veliku pozonost izazvale su pjesme  "Ti i ja smo bitni", "Mitraljezi" i "Malo krvi na usnama". Za zagrebački koncert u Tvornici kulture obećavaju odličan scenski nastup i sjajnu atmosferu uz nove stvari koje će se naći na njihovom nadolazećem LP-ju.

Barbari su peteročlani bend formiran oko Barbare Munjas, bivše članice najpoznatijeg istarskog benda Gustafi, te novo veliko ime na domaćoj pop rock sceni. Krajem 2013. dali su do znanja da na njih treba ozbiljno računati te su se predstavili debitantskim albumom 'Monfiorenzo Underground', a uz najavni singl "Mjesečina" zaredali su se i "Realnost", "Patološki lažljivac" ili pak "Moje vrijeme". Uslijedio je niz pozitivnih recenzija i uvrštavanje među 10 najboljih domaćih albuma objavljenih 2013. godine. S nemalim brojem održanih koncerata iza sebe, Barbari početkom prosinca 2014. izbacuju drugi album "Santa Barbara" objavljen kao besplatni download na njihovoj stranici. Predstavili su ga singlom "Ma neme veze" i aktualnim "4". Barbari su uz svoje direktne tekstove također žestoki, zarazni i pozitivni, a sve što rade je veselo i energično što se vidi u njihovim nastupima.

Ulaznice

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 40 kuna, dok će na dan koncerta iznositi 60 kuna.

Službena prodajna mjesta:

Organizirator koncerta je Tvornica kulture.

 
sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni