Vije-sti

Uskoro treće izdanje Zabok Hardcore Madnessa

Uskoro treće izdanje Zabok Hardcore Madnessa

Zabok je postao pravi rasadnik rokenrol bendova, ali i gradić s obiljem dobrih koncerata tijekom cijele godine. Dokaz tome je i treće izdanje Zabok Hardcore Madnessa koje će se održati 10. rujna u Regeneratoru. Tom prilikom zasvirat će Motus, .upset, B.T.K. i mađarski Drawing. Cijena ulaznice je 20 kuna u što je uračunato i tradicionalno piće dobrodošlice, a prikupljat će se i donacije za pse koji se nalaze u azilu Prijatelji u Čakovcu.

MOTUS je legendarni zagrebački HC punk bend. "Želim da krenem brzo i snažno, da lomim i rušim sve što me koči, da stvorim vlastiti red. Motus vita est!" Prva je to rečenica napisana za neku Motus pjesmu, a ona ponajbolje opisuje sve ono što ovaj bend predstavlja. Trećeg siječnja davne 1988. snimljen je prvi demo (Motus Vita Est, Konfuzija, Demokracija, Degradacija i Sahara-utopija) i od tada počinje  njihova avantura. Pjesmom "Živjela sloboda stvaranja!" odriču  se strogog stilskog etiketiranja kroz slobodu svega što koristi atmosferi određene pjesme. Simbol toga je i logo Motusa: čovjek koji razbija okvire u svim mogućim smjerovima.

.upset je hardcore bend iz Zaboka s petnaestogodišnjim stažem. Osim sto su dijelili stejdž s najvećim imenima svjetskog hardcorea poput Madballa, First Blooda, Slapshota, Pro-Paina, objavili su i dva full length albuma, a ove godine i EP Dark Times koji će promovirati na svirci. Album je sniman u ožujku i travnju na više lokacija te je izdan za zabočki Geenger Records pa će i ta činjenica doprinijeti pravom "domaćem" štihu na ovom koncertu. Bend trenutno snima spot za pjesmu "Zabok Hardcore", a u planu je i spot za "Dark Times”.

DRAWING je bend iz mađarskog Soprona osnovan 2008. godine. Svoju glazbu, ali i životni stil opisuju kao "čisti old school hardcore" iako se tu može pronaći i utjecaja punka, rapa,  thrasha, itd. Pjevaju na mađarskom i ističu da im je to jako bitno. Bend je svirao na više festivala u Austriji i Slovačkoj, a posebno su ponosni na svirke s Hatebreedom i Agnostic Frontom. Bend je do sada izdao po dva EP-a i LP-a, dok je ove godine izdan njihov "best of" album kao presjek njihovog osmogodišnjeg rada. Sve što su do sada objavili može se besplatno skinuti s njihove službene  web stranice.

B.T.K.  je zagrebački bend  nastao u svibnju  2015. iz čiste zafrkancije  i želje za svirkom. Bend svira u sastavu: Jankec - gitara, Pale - bubnjevi, Luka(Jimmy) - bas gitara i Marin - vokal. Trenutno su u studiju i album prvijenac bi trebao izaći na jesen. Sviraju žestoki street punk s ponekim Oi! i HC riffom, a kao uzore navode bendove poput: Agnostic Front, Anti-heroes, Dead Kennedys, Ramones, Ciroza Jetre i sl.

Zabok Hardcore Madness je uvijek bio više od odličnog koncerta i provoda, tako će i ove godine pomoći u prikupljanju sredstava za zanemarivena i zlostavljane pse koji se nalaze u azilu Prijatelji u Čakovcu. Najviše im je potreban dehidrat (suha hrana), Oronazol i Plivasept koji će se uz novčane donacije također skupljati ovom prigodom. Pozivamo sve da pomognu kako bi i naši četveronožni prijatelji živjeli dostojan život.

Cijeli program podupire Grad Zabok i Krapinsko-zagorska županija.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni