Vije-sti

Prvi maj geri radi lošeg vremena prebačen na drugu lokaciju

Prvi maj geri radi lošeg vremena prebačen na drugu lokaciju

Zbog najavljenog lošeg vremena, u subotu će biti drugo izdanje glazbene manifestacije Prvi maj geri!, umjesto u prvotno planiranom pulskom Kaštelu, održati u legendarnom klubu Hotel Pula, gdje će nastupiti četiri tražena punk-rock benda. Nastupit će pulski Pasmaters, zabočki .Upset te zagrebački Mašinko i Šank?!.

Pulski HC-punk bend Pasmaters aktivan je na sceni od 1984. godine, uz povremene stanke u djelovanju koje je pratilo i nekoliko promjena u postavi. Tijekom godina osigurali su si status ponajboljeg HC benda u regiji, a njihov album "Seeing Through Hardcore" iz 2008. godine mnogi nazivaju najboljim hrvatskim hardcore albumom.

Hardcore bend iz Zaboka .upset osnovan je 2002. godine, a u proteklih 15 godina snimili su dva demo, dva studijska i jedan EP album. Odsvirali su brojne koncerte i dijelili pozornicu s brojnim velikanima, kao što su Madball, Pro-Pain, First Blood, Slapshot... Odlikuju ih moćni hardcore riffovi, tekstualno potkrijepljeni kritičkim pristupom svim vrstama socijalne nepravde.

Mašinko je jedan od omiljenijih zagrebačkih punk rock bendova, a djeluju od 2010. godine. Objavili su dva solo albuma, "Mašinko" i "Svugdje je doma, ali lijepo je najljepše", split-izdanje s Frakturom Mozga "Frakturko" te aktualni split album s Debelim precjednikom "Godina majmuna/Majmun godine". Mašinko su vrlo brzo postali jedan od vodećih bendova na punk rock sceni u Hrvatskoj i regiji, a njihov glazbeni izričaj karakteriziraju energičan i melodičan zvuk instrumenata, te karakteristični višeglasni himnični refreni.

Također, 2010. godine osnovan je zagrebački punk band Šank?!. Članovi benda su preko deset godina dio zagrebačke underground punk/oi!/hardcore scene, a oko sebe su skupili brojne fanove. Njihovi koncerti redovito su rasprodani, a "Grad je naš", "Zagreb gori", "Ljubav gradu" i "Borac" pjevaju se s visoko podignutim šakama ili surfajući po glavama prvih redova. Ulica već odavno nije imala tako jak i artikuliran stav kao onaj koji progovara kroz pjesme Šanka?!.

Manifestaciju organizira Incognito Agency, a ulaznice za Prvi maj geri! dostupne su u pretprodaji te se mogu kupiti u Puli u Rock Baru Mimoza i u Zagrebu Dirty Old Empire po 60kn,a na ulazu po 70kn.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni