Vije-sti

U pripremi je film o Sex Pistolsima

U pripremi je film o Sex Pistolsima

Punk legende stižu na veliko platno.

Biografski film koji se temelji na karijeri punk velikana Sex Pistols, navodno je već u pripremi, a potaknut je ogromnim uspjehom koji je ostvario biografski film o grupi Queen - “Bohemian Rhapsody”. Iako je produkcija još uvijek u ranoj fazi, britanski Starlight Films na njemu navodno radi već 18 mjeseci.

Filmašica Ayesha Plunkett za Daily Star je izjavila:

Impresionirani smo uspjehom koji je na box officeu ostvario ‘Bohemian Rhapsody’, što pokazuje da za takve filmove kod publike postoji veliki interes.”

Produkcija uskoro počinje i s castingom glumaca, a već znaju i koga žele vidjeti u ulogama menadžera Sex Pistolsa, Malcolma McLarena i legendarne modne dizajnerice Vivienne Westwood koji su 70-ih godina u londonskoj četvrti Chelsea vodili butik “SEX” koji je imao velik utjecaj na britansku punk scenu. Iako bi Westwood i McLaren prema postojećim informacijama trebali biti fokus filma, pretpostavlja se da će velikim djelom biti obuhvaćena turbulentna karijera Sex Pistolsa.

Iako su Sex Pistols bili aktivni samo tri godine (1975. - 1978.) postali su ikone pop kulture, a njihova glazba snažno je utjecala na generacije glazbenika.

Mirta Klarić
Mirta Klarić

Urednica odjela razvoja, produkcije i realizacije zabavnog sadrzaja