Vije-sti

Tús Nua objavile novi spot i potvrdile datum izlaska drugog albuma!

Tús Nua objavile novi spot i potvrdile datum izlaska drugog albuma!

Hvaljeni duo Tús Nua uskoro će objaviti dugoočekivani, drugi studijski album "Nothing Personal", a publici sada predstavljaju novu poslasticu iz svoje radionice. Objavile su spot za energični singl "Lights Out", a otkrile su i kako je video nastao.

"Spot smo snimale tijekom ljeta 2021. diljem Hrvatske. Sve snimke su nastale mobitelima, a svim našim predivnim prijateljima zahvaljujemo na videima, kao i svima koji su se u njima pojavljuju", poručile su Tús Nua. Videa su snimale Emina Hermann, Sara Morić, Jelena Božić i Jordi Ilić, koja je radila i montažu. 

Njihov posljednji singl sniman je u Chicken Sound Studiju Vedrana Kovačića - Belog, kao i sve pjesme s prvijenca "Horizons" te singlovi "Ride" i "Palindrome". Mix su radili Vedran Kovačić i Tús Nua, a master potpisuje Igor Meister. Na bubnju im gostuje Andrea Pedron, a vokale, gitare, bass gitaru i syntheve snimile su same Tús Nua (Jelena Božić i Jordi Ilić). Djevojke iz Tús Nua svoj drugi studijski album objavit će 29. listopada, a bit će dostupan na svim streaming servisima te je pre-save dostupan na linku OVDJE

Nakon puno tisuća kilometara prijeđenih na europskim turnejama, sa zadnjim odsviranim koncertom u matičnom Zagrebu na sam dan proglašenja pandemije, Tús Nua su se vratile u studio, sada kao dvojac, da dovrše drugo studijsko izdanje. Za njega Jordi i Jelena kažu da je rezultat puno introspekcije, elana, strpljenja i međusobnog uvažavanja. Za razliku od prvijenca "Horizons", ovaj album je više "unutra" nego "van", zahvaljujući promjeni iz tria u duo, manjim brojem gostovanja i svime što ih je zateklo od izdavanja prošlog albuma.

Podsjetimo, album "Horizons" objavile su 2017. godine te su dobile kritike hvale od publike i struke. Među pjesmama objavljenima na albumu našla se i "Fight!" koja je na najpoznatijem američkom alternativnom radiju KEXP bila pjesma dana. 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni