Vije-sti

Tristan Crowley na akusticiranju u riječkom Tunelu

Tristan Crowley na akusticiranju u riječkom Tunelu

Novo izdanje Akustike, u suradnji s prijateljskom udrugom PUK Rijeka, na pozornicu riječkog Tunela u utorak, 10. studenog dovodi talentiranog kantautora Tristana Crowleya. On će ovom prilikom po prvi put nastupiti pred hrvatskom publikom. Početak svirke u Tunelu je u 22 sata, dok je ulaz slobodan.

Ovaj irsko-njemački kantautor, s trenutnom adresom u Španjolskoj, uputio se na svoju jesensku turneju diljem Europe, a jedna od koncertnih stanica je riječki klub Tunel, gdje će nastupiti u sklopu programa Akustika.

Rođen u irskom gradu Cork, Tristan je djetinjstvo proveo u sjevernoj Njemačkoj, a svoje prve glazbene korake započeo je kao vokal u raznim projektima. 2005. godine napustio je Hamburg i preselio u Španjolsku, i upravo je tada započeo stvarati svoje prve autorske pjesme, i to na gitari svog preminulog oca. Uslijedile su autorske pjesme, koje su još uvijek neke od koncertnih favorita – "Groningen", "Running out there in the woods", "In The Tunnel"... Korak po korak i pjesmu po pjesmu, došao je do serijala koncerata u Španjolskoj, kao i kratke turneje Francuskoj, Španjolskoj i Švicarskoj...

Pri povratku u San Sebastian, koji mu je trenutna adresa, s pratećim je bendom ušao u studio i snimio svoj EP prvijenac "Great small-boat journeys (Transitions)", objavljen u studenom 2014. godine. Od tada redovito putuje i koncertira gdje god mu se pruži prilika, a jedna od takvih prilika bit će i njegovo akusticiranje u riječkom Tunelu, u sklopu njegove jesenske turneje.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni