Vije-sti

Zagrebački orkestar mladih - Idemo u Beč

Zagrebački orkestar mladih - Idemo u Beč

Nakon niza zapaženih nastupa i koncerata te glazbeno-scenskog spektakla "Mozart u vrtu" s kojim je na najbolji način zaključio iznimno uspješnu proteklu sezonu, "orkestar s dušom" - Zagrebački orkestar mladih započinje novo glazbeno putovanje u dvorani Lisinski. U ponedjeljak 26. siječnja u 20 sati zajedno sa ZOM-om "putujemo" u prijestolnicu umjetnosti i kulture - Beč.

PLAKAT_A3_KONCERT_4_4

Vrsni solisti Zagrebačkog orkestra mladih najavljuju koncert koji ne smijete propustiti te pripremaju dva velika remekdjela iz majstorskih bilježnica Ludwiga van Beethovena i Wolfganga Amadeusa Mozarta. Umjetničko vodstvo koncerta preuzima istaknuti mladi violinist Anton Kirilov.

Da Mozart i ZOM vole se, javno dobro je poznata stvar, pa i nova sezona našega "orkestra s dušom" započet će - Mozartom! Kvintet KV 581 remekdjelo je genija iz Salzburga skladano za Antona Stadlera, prvog putujućeg virtuoza na klarinetu u Europi, o čijemu su izvanrednom umijeću onodobni ljubitelji glazbe govorili isključivo u superlativima. Dionicu klarineta na koncertu ZOM-a tumačit će naša sjajna mlada klarinetistica Dunja Paprić.

Godinama je Beethoven svojemu Septetu, op. 20 zamjerao golemu popularnost koju je ovo djelo zaslužilo odmah po praizvedbi 1800. u bečkom Burgtheateru, zasjenjujući njegova druga djela i tako izazivajući skladateljevo nezadovoljstvo i bijes. Pa ipak, jedini grijesi ovoga remekdjela bili su veliki šarm i neposrednost kojima i danas privlači mnoge glazbene sladokusce. Posrijedi je pravi "showpiece" za sedam vrsnih glazbenika koji u njemu mogu pokazati cjelokupno svoje umijeće i talent.

Puno glazbenih užitaka na jedinstveni ZOM-način očekuje vas u ponedjeljak 26.01. u dvorani Lisinski.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni